hits

Den beste utenlandske elleveren i Tippeligaen

kommentarer

Laget er satt opp i en 3-5-2 formasjon

Keeper
Mande Sayouba - Stabæk
Stabæks atletiske keeperyndling har et potensial som kun Ørjan Nyland klarer å matche i Tippeligaen. Sayouba har det meste som skal til, men for å være en toppkeeper så  er han litt for upolert i spillet og gjør til tider noen avgjørende mistak. En god sesong 2015 så tror jeg han er tapt for Stabæk og Tippeligaen

Høyre Stopper
Vieux Sané
- Bodø/Glimt
Den atletiske senegaleseren er den individuelt klart beste stopperen i Tippeligaen. Han har allerede trukket til seg mye interesse fra utlandet og det vil overraske meg om han blir gammel i Glimt. Får han litt mer orden på det strukturelle er han en noenlunde komplett stopper på dette nivå.

Stopper
Bismark Acosta - Start
Acosta er i utgangspunkt en midtbanespiller som er omskolert til stopper, og det kan man se da han spiller. Han er trygg og god med ballen og med de fysiske egenskapene  i tillegg så er han en svært god stopper. Det overrasker meg at ikke noen klubb lagt bud på han med tanke på Starta økonomiske krisesituasjon.

Venstre Stopper
Joona Toivio - Molde
Fikk sitt tippeligagjennombrudd i fjor da han bildet Tippeligaens beste stopperpar sammen med Vegard Forren. Han har god fysikk og gode ferdigheter med ball, i tillegg har han et godt dødballbein.

Høyre Midtbane

Mattias Mostrøm - Molde
Evighetsmaskinen fra Sverige er en av Tippeligaens mest undervurderte spillere.  Med sitt høye laveste nivå er han er en drøm for enhver trener. Han har også utviklet det offensive spillet de siste sesongene.

Sentral Midtbane
Mohammed Abu - Strømsgodset
Abu hadde en litt trøblete sesong i fjor. Med en hel oppkjøring denne sesongen så ser han klart bedre ut.  Snerten i steget er tilbake og han virker i tillegg mye mer ballsikker i år enn i fjor

Indreløper
Mike Jensen - RBK
Jensen har vært en av RBKs aller beste importer de siste årene. Han er en toveisspiller som ofte er involvert i RBKs målsjanser og scoringer.  Skal RBK lykkes denne sesong så er de avhengig av en god Mike Jensen. Har en vinnervilje som smitter av seg.

Indreløper
Papa Ndiaye - Bodø/Glimt

En spiller som kanskje har det største potensialet i Tippeligaen. Han har bra fart, ferdighet og fysikk. Han kan avgjøre kamper mer eller mindre på egen hånd. Det vil overraske meg om han spiller Tippeligafotball til høsten.


Venstre midtbane
Moryké Fofana - LSK
Har et høyeste nivå som få andre spillere i Tippeligaen. Han kan på egen hånd skape ubalanse hos motstanderne. Jeg tror at han med en god treningsvinter vil orke mer og da også stabilisere prestasjonene. Gjør han det så er det få som går utenpå han.


Angrep

Christian Gytkjær - FK Haugesund

Gytkjær er kanskje den viktigste enkeltspilleren for eget lag i Tippeligaen. En spiller uten ekstrem fart, teknikk eller duellstyrke, men  er en boksspiller av klasse. Gytkjær vet hvor målet står og har en ekstrem egenskap til å være på rett plass til rett tid. 

Angrep
Riku Riski - RBK

Denne posisjonen fant jeg egentlig ikke et godt nok alternativ på. Riski var den som kom nærmest.  Han var et angrep alene i Hønefoss, men har slitt mer i RBK.  En spiller som jeg mener er aller best sentralt i banen, men i RBKs 4-3-3 så får han pent bekle en kantrolle. På dette laget får dog finnen operere i sin favorittposisjon sentral i banen sammen med en angrepsmakker. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar