hits

Dette er Tippeligaens fem beste sentrale midtbanespillere

kommentarer 8 kommentarer

Dette er Tippeligaens fem beste sentrale midtbanespillere

1. Papa Ndiaye - Bodø/Glimt
Badou er en spiller med enorme offensive kvaliteter, der er han soleklar nr.1 i Tippeligaen. Han har evnen til å gå av motspillere og skape overtallsituasjoner. Han har også et godt skuddbein og er en spiller som er involvert i mye mål. I fjorårets sesong var han delaktig i 33% av Glimt scoringer. Jeg vil bli meget overrasket hvis ikke noen klubb kjøper han i sommer, det vil i så fall være tjenestefeil.  

2. Jone Samuelsen - Odd
Jone hadde en eventyrlig sesong i fjor og var likt Badou involvert i 33% av sitt lags mål. Jone er en evighetsmaskin som er like god defensivt som offensivt, en klassisk toveisspiller.  Det offensive spillet er noe han virkelig utviklet de siste sesongene. Det jeg er mest spent på med Jone er om han klarer å gjenta en slik sesong som han hadde i 2014.


3. Mike Jensen - Rosenborg BK
RBKs løpsmaskin scoret også han mange mål forrige sesong, men kom etter Samuelsen på grunn av at han er nest sist på for få mål. Jensen er i sin rolle som indreløper en meget viktig faktor for RBK, og er en spiller som tar de dype løpene. Det gjør at han kommer mye til sjanser selv, men også åpner opp rom for andre. Han har en ærgjerrighet som er smitter på lagkameratene 

4. Marius Lundemo - Lillestrøm SK
Lundemo var litt av årets signering foregående sesong. Han kom som relativt ukjent fra Bærum og tok nivået med en gang. Etter hvert ble han en nøkkelspiller for LSK. Lundemo er en midtbanespiller som egentlig besitter de fleste kvaliteter en komplett spiller skal ha. Han kanskje savner litt forflytningsevne i nærområdet.  Sesongen 2015 så må han vise seg frem mer offensivt. Han har et fryktet høyrebein som alt for få har fått stiftet bekjentskap med. Med mer erfaring og trygghet så forventer jeg at han skal dominere Tippeligaarenaene i 2015.


5. Harmet Singh - Molde
Molde var et lag med Harmet og et lag uten i fjorårets sesong. De få ganger Harmet var borte så synes jeg Molde virket utrygge i sitt spill.  Harmet var en stabilisator som spilte med en herlig selvtillit. Harmet er en allroundspiller som ikke har de store manglene, men kanskje var det også mangelen på ekstremkompetanse som gjorde at han ikke slo til i Nederland. Fortsetter Harmet sitt solide spill så vil han få en ny mulighet å vise at han duger utenlands.  

8 kommentarer

Sondre

15.03.2015 kl.21:57

Skal det tolkes slik at du mener at Jone Samuelsen egentlig er best som sentral midtbanespiller? Jone Samuelsen spiller vel indreløper i 4-3-3, og sjeldent i den dype balanserende rollen på midtbanen til ODD. Der spiller nemlig Fredrik Oldrup Jensen.

På landslaget har han også gjort innhopp som høyre midtbanespiller, så jeg vil nok heller si at gjennombruddet til Jone kom etter at han inntok rollen som indreløper og ble målfårlig!

.

ola s s

15.03.2015 kl.23:08

Hei JJ!

Du er dyktig, liker å høre på deg på cmore.

Mener at Johan Andersson på FUGLA ska inn her, om det hadde gjeldt forrige saison.

Måtte dog glise av at du anbefalte R.Norling, han "äger garderååben" haha.

Jaja...

Hagbert

16.03.2015 kl.01:52

Lundemo, er ikke det samme mann Jönsson mente LSK burde selge for snaue 5 mill for noen uker siden? Rykket med ball er forøvrig hans fremste kvalitet, løp fra Mjøndalenspillere med kula sist lørdag og var banens overlegent beste.

Joacim Jonsson

16.03.2015 kl.07:09

Hagbert: Jepp, men det har vel lite å gjøre med hans kvaliteter. Når man får markedspris og er nesten i konkurs da mener jeg salg er riktig. Han har bra driv, men det er stor forskjell fra det og forflytning i nærområde.

Joacim Jonsson

16.03.2015 kl.07:10

ola s s: :-).
Johan Andersson er faktisk litt undervurdert og ikke langt fra denne listen.

Joacim Jonsson

16.03.2015 kl.07:11

Sondre: Regner med indreløper som sentral i denne kåringen. Alle lag spiller ikke 4-3-33 og en indreløper spiller reltativt sentral i banen.

Trond

16.03.2015 kl.08:18

Christian Grindheim?

Joacim Jonsson

16.03.2015 kl.08:20

Trond: I vurderingen, men synes han hadde litt dårlig trend utover fjorårssesongen. Men som sagt det er mange sentrale midtbanespillere som holder høyt nivå.

Skriv en ny kommentar