hits

Disse klubbene er vinnere på overgangsmarkedet

kommentarer 14 kommentarer

 

Disse fem klubbene har kommet best ut av overgangsvinduet.

1. Molde FK
Molde er et hestehode foran de andre klubbene i Tippeligaen når det gjelder spillerrekrutering. Mange vil si at de har en utømmelig bankbok, men det er nok bare litt av sannheten. Molde er i forkant hele veien, og når de mister en spiller så har de en ny riktig spillertype på vei inn. Til denne sesongen har de hentet Fredrik Semb Berg fra Brøndby, Thomas Kind Bendiksen fra Tromsø ,Ola Kamara er leid fra Østerrike og Mushaga Bakenga er leid fra Tyskland. Alle disse er spillere som passer inn i Molde og de er klar til å levere direkte. Jeg er imponert over Moldes handlingskraft

2. Vålerenga
Har gjort et godt vindu. Mange vil vel si at å miste Kjartanson og bli omtalt som overgangsvinnere er håpløst. Men vi skal være klar over at vi tilhører klubber i Tippeligaen og når slike bud kommer så SKAL klubbene selge. Enga har erstattet han med Deshorn Brown, en spiss som er meget ulik Kjartanson. Han kommer til å stille i stand med problemer for motstanderne, er tung og tøff å spille mot.  I tillegg har Enga hentet inn Daniel Braaten som offensiv kraft. Er han på humør så vil Tippeligaen bli en attraksjon rikere. Laget har også hentet inn Kjetil Wæhler og Jonathan Tollås Nation til en bakre firer som slet i fjor, spesielt Wæhler blir viktig. Hadde de klart å få inn en sentral midtbane også så hadde vinduet vært komplett. Alt i alt en god solid jobb av enga

3.Odd
Odd har riktignok mistet Herolind Shala foran denne sesongen, men han synes jeg laget har erstattere til internt allerede. De har hentet Espen Ruud som skal ta en høyrebackplass der Odd slet i fjor. I tillegg er kraftpluggen Oliver Occean hentet inn for å avlaste Frode Johnsen. Odd har handlet trygt og godt. De har fått inn spillere som kjenner systemet og kan gå inn og gjøre en jobb fra dag 1.

4. Tromsø
Tromsø agerte raskt og fikk sine spillere på plass i god tid slik at de kunne tilpasse seg lagets spillestil. Kongshavn gjorde sine saker godt i Sarpsborg og er en solid keeper for TIL.  Magnar Ødegaard, Landu Landu, Marcus Hansson og Gjermund Åsen er kanskje ikke spillere man setter morgenkaffen i vrangstrupen for, men de er solide lagspillere som kommer til å være med å stabilisere TIL. Det skal bli spesielt spennende å se hva Åsen kan tilføre.  Fornuftige investeringer av TIL. På minus kontoen står selvsagt Kind Bendiksen.

5. Viking FK
Var på denne listen også i fjor. Mange av de nye foran 2014 startet også sesongen meget bra for å siden stupe utover. Jeg synes Viking igjen kommet greit ut av vinduet. Etter at Ingason forsvant så trengte Viking en stopper. De har de hentet Anthony Soares fra MLS, en spiller som omgås med godt rykte og har vært nær flere gode klubber i Europa. Karol Metz kommer fra Estland, en spiller som også kan bekle sentral midtbane. Magne Hoseth er hentet inn for å skape litt mer kreativitet. Hoseth er nok ikke en 30 kampers spiller, men en som vil tilføre noe Viking sårt trengte i fjor. Zymer Bytyqi får vi håpe får vist sitt store talent snart, han har hatt et par uheldige sesonger som gjort han stoppet i utvikling. Nå er det opp til bevis. Nigerianerne Samuel Abegbenro og Suleiman Abdullahi er begge meget spennende, spesielt Abegbenro har sett bra ut i oppkjøringen.

14 kommentarer

Jarle Kjellfridsson

24.03.2015 kl.09:27

Det var nå en gang Tromsø ble nevnt i positivt lag!

Synes det var vell fortjent med tanke på at TIL har vært flink i år på overgangsmarkedet, men var 95% sikker på at TIL ikke skulle bli nevnt... Er så typisk at TIL blir oversett!

Fikk helt plutselig litt mer respekt for deg, når man også ser at du ikke bare tar med de største klubbene!

Eirik Westlie Eidal

24.03.2015 kl.09:50

Hei Joacim!

Hva er det med deg og din beundring for økonomisk doping og shady spill? Du får ikke en liten bismak av det hele?

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.10:12

Jarle Kjellfridsson: He he. Jeg melder alltid det jeg synes. På godt og vondt..

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.10:13

Eirik Westlie Eidal: Ikke noen beundring. Listen er beste overgangsvindu og da må jeg melde de som gjort det best

Olav Mogstad

24.03.2015 kl.10:19

Syns Tromsø er årets overgangsvinner tatt klubbstørrelse i betraktning. Landu-Landu og Kongshavn er meget gode spillere. Åsen var alt for god for OBOS-ligaen, men har vist lite i Tippeligaen tidligere (han har dog fått få sjanser også). Magnar Ødegaard er en solid høyreback. Ikke like god som på FM 2010 da han gikk til Real Madrid, men likevel solid fortsatt.

Molde har gjort en god jobb. Nå skal ikke vi glemme at de har solgt spillere de hentet billig for store summerde siste årene. Eks Dæhli, Eikrem, Forren og Angan. Molde driver sunt, og det er ikke klubbens "feil" at de har investorer i ryggen.

Andre

24.03.2015 kl.18:23

Kan du komme med liste etter 5 10 kamper å?

Trur nemelig de listene forandrer seg stort

Ole Halvorsen

24.03.2015 kl.19:45

Jeg ser litt gjennom dine siste post, å må si du gjør en glimrende jobb med bloggen,

Når deg gjelder trådene om de beste spilleren i forskjellige posisjoner, som spiss, stopper og sentral midtbanespiller føler jeg du har glemt en posisjon som veldig få dekker. Offensiv midtbane, de går sjeldent under noen av de kategoriene man tar med og med så mange lag som kjører 4-2-3-1 eller 4-3-3 så føler jeg at de blir glemt. Men kunne vært interessant å høre hva du mener om de beste offensive midtbanespillerne i tippeligaen

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.20:46

Andre: Jeg vil også tro de forandrer seg. Vil komme med en etter serieslutt, kanskje i sommer også

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.20:47

Ole Halvorsen: Jeg har egentlig lagt inn dem blant sentrale midtbanespillere, men burde kanskje hatt egen kategori

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.20:47

Og takk :-)

Andreas

24.03.2015 kl.22:06

Kan du komme med en kåring over Tippeligaens beste keepere?

Joacim Jonsson

24.03.2015 kl.22:28

Andreas: Skal jeg gjøre, faktisk gått i glemmeboka. Uprofesjonelt av meg

Mons

25.03.2015 kl.18:15

Burde ikke Tromsø vert på 3.plass framfor Odd? Ruud og Occean er gode spillere for all del.Men begynner å komme litt oppi åra. Selv om nivået til Tromsø kanskje ikke er like høyt i år som forrige gang de spilte TP Ligaen, så har de gjort flere gode kjøp. Og er egentlig i min mening overgangsvinneren så langt, skjønner godt at MFK er på topp her.Men Kamara og Bakenga er jo bare på lån da!

Joacim Jonsson

25.03.2015 kl.18:21

Mons: Kanskje, men synes Occean og Ruud er mer markante forsterkninger enn TILs.

Skriv en ny kommentar