hits

Dette er ikke en klubbstrategi verdig for en klubb på Rosenborgs størrelse

kommentarer 7 kommentarer

 

Hva er dette for klubbstrategi av RBK?

På overgangsvinduets siste dag ble 18 år gamle Liam Henderson fra Celtic klar for Rosenborg BK på et korttidslån frem til sommeren. Klubben med det største budsjettet i norsk fotball, med klar ambisjon om å ta gull,  henter en uerfaren 18-åring i et korttidsperspektiv og uten mulighet for forlengelse.
 
Et lån uten opsjon innebærer at dette er en spiller RBK kun vil ha nytte av i 3 måneder. Etter det vil Henderson dra tilbake til Celtic for å bli med på pre-season. De henter altså en ung spiller seks dager før seriestart. Normalt vil det ta en periode å akklimatisere seg og adoptere RBKs innøvde 4-3-3 system. Det offensive spillet bygger på gode relasjoner og slikt tar tid å opparbeide.  Tiden taler ikke til ungguttens fordel i denne saken.

Hvilke signaler gir RBK til sine egne indreløpere og eget utviklingsarbeid? RBK har to egenutviklede spillere på denne posisjonen. 17 år gamle Jon Hou Sæter er en av de aller største unge midtbanetalentene i norsk fotball. En spiller som jeg synes til tider har imponert i vinter, og som jeg hadde ventet skulle få tillit. De har også Fredrik Midtsjø som gått gradene i RBK systemet. En spiller som RBK håpet skulle få sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.  I tillegg så vaker Gamst Pedersen i bakgrunnen. Hadde de hentet en eldre erfaren spiller som klubben var trygg på hadde jeg kunne forstå litt av det. Jeg håper virkelig for RBKs del at Henderson er markant bedre enn Gamst, Midtsjø og Hou Sæter, hvis ikke har de virkelig tråkket over streken.

Har RBK blitt en klubb som utvikler spillere til andres nytte? For Celtic er dette selvsagt helt optimalt. En spiller som har vanskelig for å få spilletid i egen klubb lånes ut til en skandinavisk toppklubb. Det er god spillerutvikling av Deila og Celtic.

Det er ikke noen tvil om at Henderson er en spiller som har fremtiden foran seg, en spiller jeg fått gode skussmål på.  Men derifra til at RBK skulle signere spilleren på et lån frem til sommeren var uhyre lang vei for meg. Dette er ikke en klubbstrategi verdig for en klubb på Rosenborgs størrelse og dens ambisjoner rundt spillerutvikling. Kan dette være en avgjørelse som er godt nok diskutert i klubben? Har klubben veid alle fordeler og ulemper ved en slik signering? Eller er dette en panikksignering på vinduets siste dag.

7 kommentarer

terje

01.04.2015 kl.14:34

Et slikt enkeltilfelle kan du ikke kalle 'en strategi'. Klubben har i 4mnd lett etter en bedre løsning, men har vist seg vanskelig med lite penger.

Jeg forventer at han har et nivå minst like bra som Midtsjø. HouSæter er ikke klar for presset i rbk og Gamsten er for dårlig.

Vedr 'overgangen' til 433 så må en ikke gjøre fotball vanskeligere enn som så. Han har spillt på venstre siden så det er bare å gå ut å vinne duellene. -Det viktigste er at han blir godt mottatt i spillergruppen.

Vegard

01.04.2015 kl.16:53

Vil vel tro at dette er en overgang som gjør at RBK får inn en ekstramann slik at de har litt bedre dekning og at de kan bruke litt lenger tid på å finne en midtbanespiller til sommeren.

Nå har det vel også blitt sagt at Henderson kan spille sentralt (har vel også sagt selv at han trives der) og der er jo egentlig Selnæs det eneste alternative (RBK har blitt svekket av å måtte bruke Jensen der i stedet for indreløpet og Gamst kan heller ikke spille den rollen om Selnæs blir skadet).

Og til Terje: Jeg tror Hou Sæter er klar, tror det ikke er mye som skiller han og Midtsjø. Må vel muligens være at Midtsjø er litt bedre defensivt, noe som først og fremst er pga at han er litt mer rutinert.

Ragnvald

01.04.2015 kl.19:00

Midtsjø, og Gamst er ikke gode nok, og Sæter er ikke klar til å spille fast så vi trengte en midtbane. Om Henderson er noen forbedring gjenstår å se, men jeg stoler på valget til Ingebrigtsen.

-

01.04.2015 kl.20:05

RBK har nok ikke lyst til å hente flere spillere før den nye sportslige lederen (Stig Inge Bjørnebye) er på plass. Henderson er nok bare et enkelttilfelle.

johnny Rygg

01.04.2015 kl.21:04

Til Vegard:Synest du er ein meget klok mann.

Fredrik

02.04.2015 kl.15:34

Har ikke Molde større budsjett? Ettersom RBK nå stadig går i underskudd, og Molde får sprøytet inn penger av Røkke og Gjelsten?

Joacim Jonsson

02.04.2015 kl.15:39

Fredrik: RBK er nok soleklare budsjettvinnre fortsatt. Men Molde har økt år for år.

Skriv en ny kommentar