hits

Helt riktig av Viking å selge De Lanlay

kommentarer 27 kommentarer

Fredagens bombe var et faktum når Yann-Erik De Lanlays overgang fra Viking til Rosenborg ble bekreftet. Først av alt så skjønner jeg at det er frustrasjon blant Viking supporterne og at de føler seg sviktet. De Lanlay var en lokal gutt og nesten en del av Vikings verdigrunnlag. Men følelser må vi bare legge vekk. Lojalitet og klubbfølelse kan vi ikke forvente av en spiller i 2015. Det er ren business og jeg skjønner spillerne godt. De har en kort karriere og må ta vare på mulighetene som dukker opp.
Det er nesten litt 90-talls takter av RBK, å kjøpe de beste spillerne fra sine konkurrenter i toppen. Det var tidlig en dårlig skjult hemmelighet at Kåre Ingebrigtsen ønsket sin tidligere elev til Trondheim. Da RBK tidligere i år gjorde et fremstøt krevde Viking 10 millioner for Rogalendingen. RBK lo av kravet og selvsagt er det ikke de summene vi snakker om nå når Viking aksepterte RBKs bud. Jeg vil tro vi snakker om ca. halvparten, altså 5 millioner.
Jeg mener dette var et helt riktig salg av Viking, og det var akkurat det jeg skrev om i min blogg tidligere i uken. De Lanlay hadde 1 ½ år igjen av kontrakten sin og skulle Viking få gode penger for ham var det i dette vinduet han skulle selges. Prisen ville etter sesongen trolig vært mer enn halvert. Vintervinduet er generelt mye dårligere enn sommervinduet å selge spillere i.

En klubb må ta vare på mulighetene den får og selge når de mener at prisen er riktig. Ca. 5 millioner, med en trolig videresalgsklausul, er helt greit ut fra dagens marked. Jeg ser at mange Viking supportere mener at Viking skulle hatt minimum 10 millioner for han. Det klarer jeg ikke å helt å forstå. Hva er det som tilsier at De Lanlay skal ha den verdien? Ja, for all del, han er en meget god spiller. Men de siste 2 ½ sesongene har han levert 14 målpoeng. Det er for svake tall for en kantspiller som har hatt store offensive friheter. Ikke tro at Europeiske klubber lar seg blende av enkeltkvaliteter. De ser på helheten.

Nå har Viking gode muligheter til å foredle disse pengene og få et enda mer slagkraftig lag. Jeg regner med dette salget ikke kommer som et sjokk på klubben og at de er godt forberedt. Viking er en av de klubbene som hentet best de siste vinduene og har flere interessante spillere i stallen. Adegbenro og Abdullahi som kom før sesongen, er superinteressante. Anthony Soares har vært svært solid og er på blokka til flere klubber. Karol Mets er også en solid tilvekst. Fortsetter Viking å hente godt for å senere foredle og selge til riktig tidspunkt, vil de bli et topplag i årene fremover. Som jeg har hevdet før: Norske klubber må være selgende klubber.

For De Lanlay selv kan dette også bli meget bra. Han har stått og stampet litt og trenger en ny utfordring. Alle ser at han har et uforløst potensial som han ikke har klart å ta ut i Viking. Nå kommer han til en klubb der han vil komme i mange gunstige situasjoner offensivt, der han er som aller best. Dette tror jeg kan bli en lykkelig skilsmisse og der alle parter kan komme godt ut av den. Viking bør ihvertfall gjøre det hvis de er godt forberedt.

27 kommentarer

Karl

17.07.2015 kl.19:31

Ikke annet å vente når NFF har sponset RBK i 28 år uten at mediene ( minus Rekdal ) har reagert.

Chris

17.07.2015 kl.19:49

Vanskelig å være uenig med mye av det du skriver. Alikevel glemmer du et viktig poeng synes jeg. Jeg mener vikingfansen glatt kan gi Yanni som ørene flagrer. Det blir for dumt å kalle seg vikinggutt og pushe for overgang til RBK, av alle.

Det blir for enkelt å bare kalle ting buissness og moderne. Uten følelser fra fansen enten den ene eller andre veien, vil fotballen dø ut.

En plass må grensen gå og når du kaller deg vikinggutt og pusher for overgang til Rosenborg ved halvspilt sesong som for siddisene er den mest spennende på lenge, ja da er grensen passert...

Johnny Rygg

17.07.2015 kl.19:51

Hei igjen.

Rart du meinar det er riktig av Viking å selge De Lanley når dei kjempar om europa og pengar derfrå- kan fort vekk bli den fine sjetteplassen igjen,det er jo morro i lengden. godt kjøp Rosenborg

Tore

17.07.2015 kl.19:53

Enig med deg, Joacim! Selv om de Lanlay har hatt en opptur så langt denne sesongen i likhet med resten av laget, er det andre spillere som har imponert enda mer. Jeg tror også dette er en gylden mulighet for Zymer Bytyqi til å få mer spilletid. Når han har fått tillit denne sesongen, synes jeg han har vært glimrende og jeg skjønner faktisk ikke at han ikke har fått spilt mer. Har en høyere målpoeng/spilletid rate enn de Lanlay, det er jeg ganske sikker på uten at jeg har studert de faktiske tallene spesielt nøye.

Tror forsåvidt prisen var litt nærmere den du nevner, men allikevel ikke helt oppe i 10 millionersklassen. Det var sett på som en katastrofe at man kun fikk 2,5 millioner for Veton i utdanningskompensasjon, altså for en spiller uten kontrakt. Da må det vel være naturlig at en spiller som har vært så viktig for laget som de Lanlay og som har 18 måneder igjen av kontrakten, skal være verdt mer enn det dobbelte av utdanningskompensasjonen! Som du har nevnt før, så har ikke de Lanlay levert så mange målpoeng som en bør kunne forvente av en så god spiller, men det har uten tvil forbedret seg vårsesongen 2015.

Vikinggutt

17.07.2015 kl.20:06

Forstår godt at viking selger og De Lanley kan vi nok klare oss uten, men en ting reagerer jeg på og der er jeg helt enig med Chris. Når han pusher på for å få gå til en annen norsk klubb, blir det latterlig å kalle seg Vikinggutt. Forventer at han mottas med en fortjent pipekonsert på Viking stadion.

Johnny Rygg

17.07.2015 kl.20:10

Er absolutt ingen fotballekspert,men ser ingen vikingar på topp fem i november,men det er vel ingen bombe.

Tore

17.07.2015 kl.20:12

@Vikinggutt: Rosenborg har hatt en tradisjon for å selge spillere til utenlandske klubber i mye større grad enn kanskje samtlige klubber i Tippeligaen med unntak av Molde de siste sesongene. Utenlandske klubber følger dermed med spillere som spiller for Rosenborg mye tettere enn andre lag. Det er et bedre "utstillingsvindu" å spille der enn i Viking. Jeg forstår de Lanlay veldig godt og håper virkelig at det ikke blir pipekonsert mot gutten. Så mye han har gjort for Viking så fortjener han virkelig ikke det!

Thomas Dahle

17.07.2015 kl.20:15

Spiller ingen rolle om det er fornuftig på alle mulige måter: en Stavanger-gutt går ikke til Rosenborg så lenge han er ønsket av De mørkeblå!

gunnar

17.07.2015 kl.20:25

Ja slik er det hver gang.Med en gang noen utmerker seg en sesong,forsvinner de.Berisha×2 og De Lanley nå.Og når andre utmerker seg etterhvert,blir de også solgt.Og da får vi ett middelmådig Vikinglag som kjemper om den vanlige 10'plassen!!,år etter år.Hadde forhåpninger om medalje denne sesong,men nå svinner det håpet.

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.21:50

Chris: Jeg synes også det er greit for publikum og vise sine følelser når han kommer på Viking Stadion. Det må han leve med. Samtidig mener jeg nesten det er umulig å forvente lojalitet av en spillere som har en kort karriere og kan gjøre seg mye mer penger andre steder. Men mulig jeg er tenker/er kynisk?

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.21:51

Johnny Rygg: VIking for forhåpentlig nok penger til å erstatte han og ble enn bedre. Han har ikke herjet i Viking heller

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.21:52

Tore: De Lanlay har hatt en god vår, enig i det. Men fortsatt synes jeg han leverer for lite målpoeng til å være "uerstattelig".

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.21:52

Vikinggutt: Og en pipekonsert må han tåle.

Helge

17.07.2015 kl.21:52

Fotball ER følelser, der bommer du på pkt. nr.1 og kaller deg fortballekspert. Glem det! Uten følelser så hadde det ikke vært interesse for fotball og spillerne kunne ha tørket seg i rævvvva med hele businessen sin! Spillerne driter i den viktigste drivkraften for at fotball er komersiell, de bør skamme seg!!

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.21:54

Helge: Jeg mener ikke at fotabll ikke er følelser. Selvsagt er det det og kommer alltid til å bli (håper jeg). Men jeg tror ikke vi kan forvente lojalitet lengre, det har blitt for mye business til det

skuffetviking

17.07.2015 kl.22:27

Syns det er rart at Viking selger de-Lanley for ca 5 mill til en annen norsk klubb, samtidig som de kunne solgt Bödvarsson for 3,5 mill med 6 mnd igjen av kontrakten. Tror også det er uaktuelt for Viking å bruke store summer på en erstatter, med tanke på klubbens økonomiske situasjon.

Joacim Jonsson

17.07.2015 kl.22:31

skuffetviking: Det skal gå og erstatte De Lanlay med en mer effektiv spillere for en billigere penge. Spent på hva som skjer i Bødvarsson casen

Bruce Wayne

18.07.2015 kl.00:05

Lojalitet og klubbfølelse kan vi ikke forvente av en spiller i 2015.

Latterlig kommentar, selve grunnlaget til en supporter er at de en heier på har noe felles med supporteren. Blir det helt borte så kan en se langt etter fulle tribuner etter hvert...

NFF sponser RBK

18.07.2015 kl.15:37

NFF ( Norges fascistiske for-rosenborgforbund ) har jo bloddopet RBK med FELLESSKAPETS penger i 27 år fra 1988 med gunstig terminliste oppsett, direkte pengestøtte, fordelaktige cupoppsett ( lange borteturer i de innledende rundene slik at fascistene kan gi dem hjemmekamp senere når det drar seg til ) og mye annet. Fascistene gav dem startforspranget de trenge for å bli mektigst, slik er fascistene i NFF ennå. Derfor ble de mektig og kan betale. Jda, de var dyktige også, men det kom ETTER at nisistene hadde hjulpet dem fram.

Joacim Jonsson

18.07.2015 kl.18:47

Bruce Wayne: Hvor i verden mener du vi kan se klubbfølelse og lojalitet? Karrieren er kort.

Ola

19.07.2015 kl.12:16

Her er det så mange uvitende haters inne at jeg blir kvalm. Hva er vitsen med blogg da de som kommenterer stort sett er søppel. NFF har pengedopa rbk gode -snakk om idioti. Folk her må være mindreårige og stokk dumme! Alle som liker norsk fotball bør takke rbk elles skjønner de ingenting! Ferdig.

Daniel

19.07.2015 kl.19:02

At Viking selger er forståelig. Men å selge til en konkurrent i medaljestriden vil jo være en slags dobbelsmell. Ved at man svekkes selv og samtidig forsterker konkurrent.

Norsk fotball må ikke gjøre som på 90-tallet hvor man legger til rette for RBK-hegemoni. For det er intet ukjent faktum at forbundet har veldig spesielle følelser for RBK. Og hvis forbundet får ferten av at RBK blir "toget" som de var på 90-tallet så er ikke veien lang til at de skreddersyr alt for Rbk igjen. Alt fra optimalt serieoppsett til velkjente "hjemmedommere" på Lerkendal. Å spille borte på Lerkendal med denne Roy Helge Olsen (som omtrent er vokst opp i klubblokalene på Lerkendal)som pipeblåser måtte man omtrent bli utsatt for gangbang i straffefeltet for å få straffe

anne

20.07.2015 kl.02:28

Slutt med hetsingen av Yann-Erik de Lanlay. Dere oppfører dere patetisk. "Ta dokke ei pera i stedet!"

Anders

20.07.2015 kl.10:15

Punkt 1: NFF har ikke gitt Rosenborg privilegier som andre klubber i Norge ikke ville hatt. Disse uttalelsene regner jeg med kommer som en direkte konsekvens av misunnelse og irritasjon over sesongens prestasjoner av Rosenborg.

Punkt 2: Det er naturlig for en klubb å hente spillere fra svakere klubber. Hva har Viking gjort i alle år? Spør noen i Sandnes eller Bryne, så får du svar. De Lanlay vil etter all sannsynlighet bli hentet av en klubb større enn RBK om noen få år - for det er sånn det fungerer!

Punkt 3: Utviklingsmulighetene for De Lanlay er større i RBK enn i Viking, slik situasjonen er i skrivende stund. Han får (som nevnt i bloggen) nye utfordringer på et lag som har en noe annerledes spillestil. Mulighetene for spill i Europa er store, og han kan vise seg fram internasjonalt.

Punkt 4: Dommere som blir plassert i RBK-kamper for å være partiske? Spør en hvilken som helst supporter etter et tap hva vedkommende synes om dommeren. Da får du et svar liknende det Daniel skriver overfor.

NFF hovedsposor for RBK

20.07.2015 kl.13:39

Norsk fotball må ikke gjøre som på 90-tallet hvor man legger til rette for RBK-hegemoni. For det er intet ukjent faktum at forbundet har veldig spesielle følelser for RBK. Og hvis forbundet får ferten av at RBK blir "toget" som de var på 90-tallet så er ikke veien lang til at de skreddersyr alt for Rbk igjen. Alt fra optimalt serieoppsett til velkjente "hjemmedommere" på Lerkendal. Å spille borte på Lerkendal med denne Roy Helge Olsen (som omtrent er vokst opp i klubblokalene på Lerkendal)som pipeblåser måtte man omtrent bli utsatt for gangbang i straffefeltet for å få straffe

NFF hovedsponsor for RBK

20.07.2015 kl.13:40

Norsk fotball må ikke gjøre som på 90-tallet hvor man legger til rette for RBK-hegemoni. For det er intet ukjent faktum at forbundet har veldig spesielle følelser for RBK. Og hvis forbundet får ferten av at RBK blir "toget" som de var på 90-tallet så er ikke veien lang til at de skreddersyr alt for Rbk igjen. Alt fra optimalt serieoppsett til velkjente "hjemmedommere" på Lerkendal. Å spille borte på Lerkendal med denne Roy Helge Olsen (som omtrent er vokst opp i klubblokalene på Lerkendal)som pipeblåser måtte man omtrent bli utsatt for gangbang i straffefeltet for å få straffe. 28 år med favorisering var vel nok ?

det vet dykk:)

22.07.2015 kl.15:20

Søk på reaksjon registeret på stortingets eller regjeringens nettsider.

Skriv en ny kommentar