hits

Endelig har Brann hentet en spiller som passer inn.

kommentarer 15 kommentarer

Endelig har Brann hentet en spiller som komplementerer stallen. Det er en dårlig skjult hemmelighet at Brann har en av Norsk toppfotballs dårligst komponerte staller; alt for mange spillere med lignende ferdigheter og for få spillere med nok tempo. Jeg har også savnet sulten og gnisten i øynene hos enkelte i flere kamper. Sivert Heltne Nilsen løser ikke tempoproblemene, men utover det er han akkurat den spillertypen som Brann skriker etter. Heltne Nilsen er en ærlig spiller med et høyt laveste nivå og som vil binde sammen en midtbane som det til tider vært store hull i. Brann trenger en spiller de kan stole på og som ikke har prestasjoner som går berg- og dalbanen på Liseberg en høy gang.

Jeg vil tro at det vært en del diskusjoner innad i Brann før de gikk til verks med kjøpet av Sivert Heltne Nilsen. Far og sønn i samme klubb er ikke noe nytt tema i Bergen og i fjor ble Kristoffer Barmen nærmest et offer for dette. Mange mente at Barmen spilte på grunn av at hans far hadde en ledende rolle i organisasjonen. Det er naturligvis bare tull. Det er utenkelig at en trener på dette nivået lar seg styre av slikt.
Disse konspirasjonsteoriene vil også Heltne Nilsen måtte leve med hvis han ikke presterer. Men dette får vi ikke svar på før Brann har rykket opp og skal etablere seg i toppen av Tippeligaen. Der har han vist at han har noen hull i spillet som han må utvikle. Hans forflytning i nærområde samt ballbehandling må forbedres. Hvis ikke kommer fansen til å være like nådeløse mot han som de har vært mot Barmen. I dagens situasjon er jeg helt sikker på at han vil løfte Brann. Det vil ikke være så mye som en hvisking om at han er sønnen til treneren.

Når det gjelder Sivert selv tror jeg dette er et fornuftig valg. Han kommer til en klubb som trenger hans kvaliteter og en trener som vet hvilke knapper han skal trykke på for å få ut maks av Sivert. Han hadde muligheten å gå til flere klubber i Tippeligaen, men valgte til slutt en klubb i Obosligaen. Merkelig synes nok mange. Selv forstår jeg flere aspekt ved dette valget. Brann er en klubb på størrelse med Vålerenga og står for mye av den samme lidenskapen. Jeg tror Sivert hadde sett på det som en stor nedtur å gå til en mindre klubb, selv om den klubben per i dag har en høyere divisjonsstatus. I Brann og Bergen kan han være med på en opptur og herlig reise mot toppen. I Bergen kan han også etterhvert få muligheten til å vise at han ikke bare er en spiller som er nyttig på veien mot toppen, men også en som kan prestere i et topplag. Det hadde han aldri fått muligheten å vise i en mindre Tippeligaklubb som kjemper med nebb og klør for å klare kontrakten.

15 kommentarer

Bjørn.B

21.07.2015 kl.10:00

Kanon signering av Brann dette, skal vi opp må det inn flere med kriger mentalitet og løpskraft. LAN er det beste som har skjedd med Brann på mange år. HEIA BRANN 😊

Bjørn.B

21.07.2015 kl.10:08

Kem trur du rykker opp Joachim? Og kor mange poeng må til for direkte opprykk?

Joacim Jonsson

21.07.2015 kl.10:21

Bjørn.B: Sogndal og Brann tror jeg, men Sandens er en ekkel outsider. Trenger nok 55 poeng

Joacim Jonsson

21.07.2015 kl.10:21

Bjørn.B: Fin signering for Brann nå, passer perfekt.

Primitiv spiller

21.07.2015 kl.12:47

En veldig primitiv spiller, merkelig greier. Det er jo Haugen som er den eneste kreative spilleren på blandt midtbanespillerne. Hvem skal egentlig sende avgårde de åpnende pasningene, ikke Nilsen ihvertfall.

Sandnes Ulf rykker opp

21.07.2015 kl.12:48

Sandnes Ulf rykker nok opp, er mye bedre enn tabellrivalene. Sogndal og Sandnes Ulf opp, Sandefjord og Lillestrøm ned.

Joacim Jonsson

21.07.2015 kl.13:00

Primitiv spiller: Han er ikke noen som vil løse opp pasningsspillet, der har han begrensninger. Synes dog at Brann har manglet noen som binder sammen laget og der er han perfekt

Joacim Jonsson

21.07.2015 kl.13:00

Sandnes Ulf rykker opp: Ulf kan absolutt bli farlige

ScrotumPerineum

21.07.2015 kl.13:18

Har du noe info om fkh, kommer d noe forsterkninger i sommer, midtbane feks?

Brann BLIR i OBOS-søppell-liga

21.07.2015 kl.13:52

Brann er altfor dårlige. Midtbanen er en komisk vits, Barmen og Nilsen, 2 arbeidsmaur, intet mer. Lite kreativitet.

Stallen, troppen, ja klubben mangler fullstendig fart, hurtighet altså. De 2 siste årene har man fullstendig glemt at man trenger raske spillere både foran og bak.

Joacim Jonsson

21.07.2015 kl.14:04

ScrotumPerineum: Vet de søker spiss, men utover det så har jeg ikke kontroll

Svak Brann-midtbane fremdeles

21.07.2015 kl.15:26

Enkel, primitiv og traust midtbane hos de røde.

Dette holder ikke. Pasningssentral helt fraværede.

Hadde trengt en Hoseth-fot

Stig Karlsen

21.07.2015 kl.16:51

Branns midtbane med Birkelund-Nilsen-Haugen / Skaanes / Barmen kan bli interessant. I tillegg til Nilsen henter SKB minst et par spillere til. Høsten i OBOS-ligaen kan bli veldig rød. :)

Svake Brann blir i OBOS

21.07.2015 kl.17:31

Med så SVAKE ( bokstavelig talt ) ledere som de har nå blir de selvsagt værende i OBOS. Midtbanen er ikke særlig bra nei, nå har de 3 primitive, kjedelige duellspillere ( Nilsen, Demidov og Barmen ) men ingen som kan spille fotball. Hvor mange ankere trenger de egentlig ? RBK er suverene og bruker ikke anker men har 3 playmakere på midten.

Daniel

24.07.2015 kl.22:26

Dette er ørlite på siden av Heltne Nilsen-overgangen, men det handler om en faktor med overganger, nemlig speidere, eller i norsk fotball, manglende sådann.

For du burde sannnelig skrevet en flengende kommentar om dette med manglende speidere. For du har helt rett som du snakker om herhttp://www.nettavisen.no/sportspill/tipping/16-episode-av-tippemagasinet/3422812014.html. Man hører om "det koster" å ha speidere. Man bør spørre klubbene: Hva i all verden koster det å bruke penger på feil spillere. Vålerenga hadde før under M.A ingen egne speidere. Resultatet ble at det var veldig mye på prøvespill. En av dem som ble signert var Ahmed Suleiman. Han var en av dem som forsvant i "stallrengjøringen". Idag spiller han i norsk 2.div og er angrepsspiller og har scoret 3 mål på 12 kamper. Dette er halvparten antall mål som en av vålerengas talenter har i avdeling 1.

Det klubber ikke forstår med å ha en speider, gitt at denne holder mål, er at man har en oversikt på potensielle spillere. Og høyst trolig så vil klubben ligge i forkant når det gjelder egne spillere. For som tidligere sportsdirektør i FFK, så vet du at ettertraktede spillere vil etterhvert bli solgt. Dette er en "dog eat dog"-world. Og det medfører at man egen speider har oversikt til lettere å erstatte spilleren. For en faktor man kanskje ikke tenker på hvis man ikke har speider er at hvis en ettertraktet spiller forsvinner så blir det press på om å få en erstatning. Men uten oversikt, hvordan kan man være trygg på å få en erstatning som er tilfredstillende. Og jo lenger tid går jo større press blir det å "få en spiller". Og da er sjansen for feilsigneringene store.

Skriv en ny kommentar