hits

Kovacs gir Sarpsborg 08 håp

kommentarer 13 kommentarer

Det er sjeldent Sarpsborg 08 får spaltemeter i rikspressen. Signeringen av kanskje norsk fotballs største hedersmann endret på det mediebildet for en kort periode under tirsdagen. Med Peter Kovacs inn får klubben en spiller som er profesjonell ut til fingerspissene og vet hva som kreves. Trenden i Østfoldklubben har vært dyster den siste tiden. Ser vi på utviklingen de siste fem kampene er laget det aller svakeste i Tippeligaen. Det er naturligvis flere ting som gjør at laget ikke har prestert. Sarpsborg har hatt mange spillere ute med skader, og med en stall som er relativt tynn blir det merkbart. Men fremfor alt er det de svake angrepsspillet som er årsaken. Angrepsrekken til Sarpsborg har ikke holdt eliteserienivå. Laget skaper nesten ikke sjanser i åpent spill, de fleste målene de har scoret er på dødball. Henrik Ojaama som ble lånt fra Legia Warszawa før sesongen, og nå er historie i klubben, har vært en real bom. Null mål, en assist og et rødt kort på ti kamper oppsummerer hans tid i Sarpsborg. Klubben tar nå grep og forsterker i en posisjon de har vært meget svake i. I tillegg til Kovacs har Sarpsborg hentet Patrick Mortensen fra dansk fotball, også han er en høyreist spiss som er en god boks spiller.

Med Patrick Mortensen og Peter Kovacs på plass i dette vinduet er det helt sikkert at Sarpsborg 08 blir ekstremt tunge å møte. Laget har vært gode på dødball hele våren og normalt sett vil de bli enda tyngre å forsvare seg mot med disse på plass. Begge er meget gode boks spillere og vil skape rom for hverandre. Men, det er et stort MEN her med disse to spillerne på plass. Sarpsborg er avhengig av å komme rundt mye på kantene og få slått innlegg, eller etablere spill høyt i banen slik at det oppstår mest mulig situasjoner i og rundt offensiv boks. Blir det ikke et slikt type spill vil disse spillerne ikke komme til sin rett og Sarpsborg vil bli enkle å forsvare seg mot. Med Mortensen og Kovacs som spisser vil det være liten gjennombruddskraft sentralt i banen. Laget er helt avhengig av at Amin Askar og Kristoffer Tokstad er friske og i tillegg får spille i sine beste posisjoner som kanter. Sarpsborg er på generell basis et av de lagene i Tippeligaen med minst tempo i det fremste leddene, men Askar og Tokstad er unntakene her. Begge to har god fart og har evnen til å komme rundt og slå innlegg samt true motstanders bakre ledd.

For Kovacs selv er det et helt riktig valg å bytte klubb. I en alder av 37 år kan han ikke råtne bort på benken, da er karrieren helt over. Bjørn Petter Ingebretsten markerte direkte da han kom inn som hovedtrener, at Kovacs tid i Strømsgodset var historie. For Godset som ønsker å kjempe om medaljer synes jeg også det var et riktig og naturlig valg av Ingebretsen. Laget kan ikke tilpasse spillet til en spiller som tross alt er på vei ned i karrieren. Kovacs er til tross for sin alder gjennomtrent og kan sikkert holde noen sesonger til på øverste nivå hvis han blir brukt riktig. Hos Sarpsborg er nok tanken at mye av spillet blir bygd opp rundt ham. Så gjenstår det å se om Sarpsborg også evner det. Gjør de det vil Kovacs være med på å skyte Sarpsborg til ny kontrakt og kanskje får han også heltestatus i Sarpsborg.

13 kommentarer

GlennB

22.07.2015 kl.11:27

Gleder meg til å se, en forhåpentligvis sulten, Kovacs på banen for Sarpsborg. Angrepsspillet har vært tidvis horribelt denne sesongen og skal Kovacs og Mortensen komme til sin rett, er de helt avhengige av at Thomassen, Askar, Tokstad og Kronberg holder seg skadefrie, da disse ser ut til å være de eneste som kan utfordre på kantene og slå innlegg.

Joacim Jonsson

22.07.2015 kl.11:38

GlennB: Helt enig med deg

Fredrik

22.07.2015 kl.14:00

Kovacs som kanskje norsk fotballs største hedersmann? Her er det nok mange delte meninger kan en mildt sagt si. De som bor i Bergen tror jeg ikke er enig med deg etter hendelsen i Skien. Ingen spiss i tippeligaen har vel heller jukset til seg flere straffespark enn han. Joacim, dette var skivebom:)

Joacim Jonsson

22.07.2015 kl.14:05

Fredrik: Skjønte den i Skien skulle komme frem :-). Tar vi vekk den så synes ikke at jeg bommer. Synes ikke han prøver å jukse seg til straffespark, heller at han blir dømt mo en del grunnet sin størrelse

Arne

22.07.2015 kl.14:49

Kovacs er en intressant spiller og Sarpsborg er en klubb som har underpresentert i år. Dette kan bli spennede for sarpinger tror jeg.

Morten

22.07.2015 kl.15:23

At du kaller Kovacs med samme navn som en spiller som Lineker, betyr at det har gått inflasjon i navnet.

Proff spiller og sikkert en tilvekst men, la oss være ærlig i begrepsbruken.

Han gjør det han må gjøre for at laget hans skal vinne.

Tommy Knarvik ville du brukt samme navn på han pga episoden i Lillestrøm for Brann?

Særping

22.07.2015 kl.16:11

Sarp begynner å bli desperate. Dessverre så ser vi nå konturene av at sportslig leder kjører klubben i grøfta på samme måte som han gjorde med Kongsvinger. Ansetter kompiser og med liten/ingen teft mht hva som vil passe, så ender man opp med at FFK og S08 bytter plass neste år. Ansettelsen av Berntsen og Bakke vil vise seg å være en katastrofe for S08.

Brann bør få panikk NÅ

23.07.2015 kl.13:40

Brann er pr dd altfor dårlige. Panikk er bra hvis det får et lag til å forsterke i sommervinduet. Mangel på panikk ifjor sommer førte til et svakt vindu, og nedrykk. Det kostet 22 mill, litt panikk hadde kostet 5 mill.

Svake Brann

23.07.2015 kl.15:57

Svake, primitive Brann, fullstendig kjemisk renset for kreative midtbanespillere blir middagsmat for Follo, Levanger osv.

Dårligste midtbane på 16 år ? Ingen kan slå en kreativ pasning

Tynn Brann-midtbane UTEN kreativitet

23.07.2015 kl.17:18

Den oppskrytte overgangen forleden er til å le av. En arbeidshest inn, hva så ? Pasningskreative playmakere er mangelvare. Hoset ?

caroline

23.07.2015 kl.19:49

Peter kovacs, er kjærsten til kusina mi Melissa Wiik.

Brann IKKE opp. Ny Brann-tabbe ?

23.07.2015 kl.20:38

Signerer en back de ikke kan bruke i forsøket på å rykke opp.

Da blir det OBOS 2016 ( også )

Brann uten kreativ midtbane

24.07.2015 kl.12:48

Brann har nå nesten bare grovarbeidere, ingen som kan slå den forløsende pasning.

Skriv en ny kommentar