hits

En gåte at ikke Rogne er tatt ut

kommentarer 6 kommentarer


Overraskelsen var stor for meg da Per-Mathias Høgmo presenterte dagens landslagstropp uten en av landets store formspillere med.
Thomas Rogne har en fantastisk sesong bak seg i IFK Gøteborg og vært en av Allsvenskans aller beste spillere. Når Aftonbladet forleden presenterte de viktigste spillerne i Allsvenskans gullstrid pekte de ut Thomas Rogne som den viktigste av samtlige. Det i seg er en tillitserklæring, for det er sjelden stoppere blir pekt ut som den viktigste brikken. Det er ofte angrepsspillere og de kreative spillerne som skal utgjøre forskjellen i når det skal avgjøres.
IFK Gøteborg har sluppet inn 12 mål på 21 kamper med Rogne som leder i midtforsvaret.
Denne gang ble fire andre stoppere sett på som bedre enn Rogne. Alle fire er gode fotballspillere, men per dags dato mener jeg Thomas Rogne er i bedre form enn samtlige. Samt at han har egenskaper som er annerledes enn de andre stopperne. Vi skal heller aldri glemme at vi lever i nuet og fotball er ferskvare. Vi er ikke større nasjon enn at de som er i best form må til enhver tid spille.

Min begrunnelse til hvorfor Thomas Rogne skal spille er de defensive kvalitetene. Det aller viktigste i internasjonal landslagsfotball for nasjoner på Norges størrelse og kvalitet er at de ikke slipper inn mål. Det er ofte tette og jevne kamper der tilfeldighetene avgjør og da gjelder de å vippe over disse tilfeldighetene til sin egen fordel. Det gjør man gjennom ekstrem defensiv ærgjerrighet. Når vi skal møte Bulgaria borte så må vi forvente et visst trøkk på oss og da blir det viktig å forsvare egen boks. Der har Norge til tider hatt problemer i kvalifiseringen.
Rogne er outstanding i luften og der har han vært Allsvenskans beste denne sesongen. Han er god til å lese spillet og meget god til å forsvare egen boks. Defensivt er han relativt komplett.
Flere har satt spørsmål ved tempoet. Rogne er ikke lynhurtig, men har heller ikke problemer med tempoet, og han står ikke tilbake for de som er tatt ut.

Hadde Rogne vært svensk ville han garantert blitt tatt ut i landslagstroppen, og da bør det også være plass i den norske.

6 kommentarer

Petter

25.08.2015 kl.16:43

Kunne ikke vært mer enig. Etter en fantastisk sesong så langt burde Rogne være selvskreven i troppen til Norge. Som vanlig blir spillere fra Stabæk eller med Stabæk bakgrunn valgt bort. Vi så i den katastrofale kampen mot Aserbajdsjan at Høgli og Forren var katastrofer. Rogne burde vært med og tatt Forren sin plass. Positivt at Aleesami er med i troppen, men ender vel opp med Høgli til slutt, dessverre. At verken Birger Meling eller Hedenstad er med er for meg også en gåte. Hvis ikke Dio starter så er det bevist at NFF er mot Stabæk og jeg og mange andre må legge om ferieplanene sommeren 2016.

Simen

25.08.2015 kl.16:47

At Forren er i troppen er jo helt utrolig. Hvis han spiller i tillegg mener jeg at Høgmo er helt feil mann.. Forren har vært utrolig svak over lang tid! Enig at Rogne hadde vært et lurere valg der..

Joachim

25.08.2015 kl.17:45

Skulle gjærne ha sett Rogne i lag med en bunnsolid Strandberg i midtforsvaret.

Geir Halvorsen

25.08.2015 kl.18:05

Utrolig at Høgmo fortsetter med spillere som ikke overbeviser i forskjellige ligaer i Europa. Endelig tok han med en IFK-spiller, men unnlot å ta med Rogne. Å ta med Forren for n'te gang,som ikke evner ikke å vinne dueller innen 16 meterfeltet er helt utrolig. Han er en soft player som stoler for mye på egne ferdigheter og er en for enkel lagspiller. Rogne er helt klart en spiller for fremtiden, noe lik Wæhler da han (Wæhler) spilte og sto frem for IFK Gøteborg.

arnie

25.08.2015 kl.21:26

Helt enig med joacim angående rogne.

synes også det er veldig rart at jørgen skjelvik ikke er tatt med i troppen, han er i bedre form flo og høgl. Han har spilt bra for rosenborg som høyreback men og som midtstopper.

gir en ekstra dimensjon offensivt og deffansivt med sin ekstreme hurtighet

Kristian

26.08.2015 kl.00:25

Enig med deg, Joacim, og med dere andre. Det er for mange spillere som blir tatt ut gang på gang uten at de klarer å prestere i det hele tatt. I tillegg er det flere som har spilt godt i Tippeligaen og Allsvenskan over tid nå, som snart burde få muligheten til å vise seg frem. Flere ganger jeg sitter og lurer på om det egentlig gjøres god nok research før laget skal tas ut.Tror jobben som gjøres der er veldig svak!

Skriv en ny kommentar