hits

RBK ruster kun for Tippeligaen

kommentarer 13 kommentarer

RBK tok foregående sesong tilbake tronen i Norsk fotball og var Tippeligaens desidert beste lag.  Mye takket være at laget fant tilbake til røttene samt at de hadde spillertyper som fått 4-3-3 inn med morsmelken.  Egenproduserte spillere som Ole Selnæs, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Pål Andre Helland satte alle preg på fjorårets lag.  I tillegg passet tidligere innkjøp som Mike Jensen og Alexander Søderlund perfekt inn i sine roller.
Mye har ligget til rette for at klubben skal ta neste steg og igjen hevde seg i de europeiske turneringene, noe som også er en uttalt ambisjon. Jeg mener dog at RBK kjøpt seg "ned"  det siste året og kun ruster for å hevde seg i Norge. Spillere som Johan Lædre Bjørdal, Mathías Viljhálmsson og Christian Gytkjær er alle gode Tippeligaspillere, men jeg klarer ikke å se at de skal løfte RBK til spill i Europa. I tillegg er de svakere enn Alexander Søderlund og Stefan Strandberg som de skulle erstatte. Ole Selnes har de erstattet internt med Konradsen, som er en helt annen type spiller.
Rekrutteringen har i stort sett vært innenfor Norges grenser eller spillere som Kåre har trent eller kjenner godt siden tidligere.
RBK kan absolutt vinne Tippeligaen 2016 og er fortsatt mine favoritter, men skal de løfte mot Europa må de heve blikket på spillerlogistikken utenfor Norges grenser.
 

13 kommentarer

atle

14.03.2016 kl.17:56

Åpenbart at de har kjøpt seg ned. Hvor vanskelig kan det være for Rosenborg å skaffe tre-fire spillere som holder nivået over TL? De har tross alt et kjent navn i Europa etter alle årene i CL, og er dobbelmester.

De fleste andre lag får stadig vekk fatt i spillere som utmerker seg her hjemme, selv om de forsvinner selvsagt når muligheten byr seg, men de får fatt i dem.

De var ikke i nærheten i fjor, selv om de havnet i en tøff gruppe, og har ikke forsterket laget. De vinner sikkert TL i år også, men ute i Europa blir de stadig akterutseilt, og er sjanseløs til å komme seg helskinnet igjennom alle kvalifikasjonene.

Tom

14.03.2016 kl.17:59

Det jeg er mest skuffet over med Rosenborg siden i fjor er salget av Alexander Sørloth. Jeg hadde håpet han skulle gå i sin fars sko i RBK og erstatte Alexander Søderlund.

Ola

14.03.2016 kl.18:01

Hei. Hva mener du RBK trenger? Hvilke posisjoner? Noen aktuelle navn?

Joacim Jonsson

14.03.2016 kl.21:12

Ola: De trenger erstatter for Selnæs, siden burde de kjøpt spiss for europaspill. Har også litt for tynn stall

Per Olav Mikalsen

14.03.2016 kl.18:11

Å sitte å snakke om at det ikke går i europa for rosenborg i år blir litt tåpelig.ja vi kunne sikkert ha kjøpt flere som er på vei mot det store å bruler rosenborg som et springbrett.men nå har vibden stallen som skal spille seg gode i lag som 1 lag å ikke suger etter utenlandsreise etter en sesong i trondheim. Heller 2 plass 1 år en å kjøpe opp å miste 5 neste år så starter en ny rundtur. Ingebrigsten, hoftun og bjørneby har en plan. Blinfor dumt å bedøme etter å ha tapt mot odd borte?som kommer til å gjøre det vanskelig i mot alle sine motstandere borte som hjemme.en molde som fikk 1-1 mot nyopprykede brann?

Joacim Jonsson

14.03.2016 kl.21:12

Per Olav Mikalsen: Har ikke noe med tapet i helgen å gjøre, tror RBK vinner TL. Tenker mer
på at de skal ut og prestere i Europa

goingkronos

14.03.2016 kl.18:33

Gode poenger som jeg skrev om etter kampen mot Odd: http://goingkronos.blogg.no/1457869165_post_mortem_odd_vs_ro.html

Laget er svakere enn de som tok seriegull, og det er også verd å huske på at det var flere lag som i sesongavslutninga var like gode eller bedre enn RBK. Trønderne er ikke favoritt til seriegull og må forsterke i sommer for å kunne drømme om suksess i CL-kvalifisering.

Sokkrates

14.03.2016 kl.18:38

Ja gremmes nesten pga av dette men riktig beskrevet av bloggere

rolf løe bing

14.03.2016 kl.20:12

Det har vel noe med lønnstaket i Rosenborg å gjøre

Jan

14.03.2016 kl.21:30

Uansett kerr stor elj litn stall RBK har å uansett kess d går ut ti Europa så e d go erfaring ferr ailj spællera! Æ ha trus på RBK både i TL å ut i Europa! D ha bare vært ein serierunde! Så æ syns d e utroli tåpelig å bedøm kess d ska gå i F.eks ut i Europa allerede no..

Håkon

14.03.2016 kl.22:40

Jeg, som Haugesund supporter og Tysværbu, mener Gytkjær er en bedre spill enn Søderlund.Gytkjær kan gjøre mer på egenhånd og har høyere treffprosent enn Søderlund.

Joacim Jonsson

14.03.2016 kl.22:54

Håkon: I 4-3-3 som RBK spiller mener jeg de er avhnegig av en spiss som dekker store rom defensivt. Der er Søderlund klart bedre enn Gytkjær. Gyt uten tvil en bedre avslutter

15.03.2016 kl.00:34

Grytkjær er en god spiller med god Kapasitet både på fot og hode men det der ikke De samme som Søderlund som er den typiske (norske) spissen men han er såpass god til å hevde seg i Europa

Skriv en ny kommentar