hits

Dette har Deila hatt en følelse på siden CL-kvalifiseringen 2014

kommentarer 23 kommentarer

At Deila er ferdig som Celtic-trener kommer ikke som noen overraskelse. Det var et spørsmål om tid. Troligvis har Deila hatt dette på følelsen siden CL-kvalifiseringen 2014. Celtic var nok lengre unna Champions league-nivå enn hva Deila hadde håpet på. Allerede da må Deila ha skjønt at fjellet kom til og bli nærmest umulig å bestige. Fiaskoene ute i Europa var også det som felte Deila.  
 

Det er selvsagt ikke synd på Deila. Han visste hva han gikk til og jeg regner med dette var en kalkulert risiko.  
Deila har ikke hatt samme forutsetninger som sine forgjengere. Der de rimelig fritt kunnet hente spillere fra et akseptabelt nivå, har Deila måttet hente stallspillere i andre klubber som egentlig aldri vært gode nok for en tirsdagskveld ute i Europa.


Etter noen suksessrike år i Godset der det var utvikling hver eneste dag trodde nok Deila han kunne revolusjonere Celtic med sine idéer. 
Forskjellen var dog enorm.
I Godset hadde Deila tillit og trygghet til å bygge opp noe. Vi skal ikke glemme at Godset var et bunnlag i starten av Deilas trenerkarriere. Han hadde også en stall som spiste hvert eneste ord han sa. Her trengte han ikke overbevise noen. Han kunne forme spillerne og klubben akkurat som han selv ønsket.
I Celtic møttes han med skepsis og var avhengig av å skape resultater fra første dag.  Han møtte trolig også større motbør fra de etablerte stjernene som var vant til å få påvirke hverdagen. Det var også spillere som i tillegg ikke var gode nok ute på banen.

Hva skjer da nå for Deila?

Han er den perfekte trener for en klubb som kjørt fast og trenger å bygge opp noe på nytt. Vålerenga, Brann og Viking er slike eksempler i Norge. Klubber med et voldsomt potensial,  men som ikke vært i nærheten av å ta ut det de siste 7-8 sesongene.

Mest nærliggende er det dog å tro at neste stopp blir Brøndby. Den danske giganten har prestert milevis unna sitt potensial de siste sesongene, og oppsiden er enorm. Midler finnes rundt klubben og Deila vil nærmest få carte blanche til å forme sitt eget lag. Noe han aldri fikk muligheten til i Celtic.
Hadde jeg vært Brøndby-leder ville jeg gjort alt som sto i min makt for å få Deila på plass. Da tror jeg også vi får se en duell mellom Solbakken vs Deila når seriegullet skal deles ut.  

23 kommentarer

Ansgar Braut

20.04.2016 kl.14:16

Det er litt rart å si at Viking trenger å bygge opp noe nytt. Det er jo nettopp det de er i gang med gjøre med ligaens (nest?) yngste tropp og satsing på egne talenter og stort sett utenlandske spillere med potensial til å bli solgt videre.

Joacim Jonsson

20.04.2016 kl.14:26

Ansgar Braut: Ser den, samtidig klarer man ikke bli attraktiv i egen region. Ser man til de siste 10 årene er det nesten skammleig svake resultater i Viking med tanke på forutsetninger

Kjell Alfsen

20.04.2016 kl.14:33

@Ansgar Viking har ikke så mange egne talenter. Bytyqi startet vel et helt annet sted enn Viking? Udo (1), Adegbenro (5) og Abdullahi (5) er import. Kristoffer Haugen og Bringaker er derimot egne talenter.

Mange under 23 i troppen, men kun Bringaker og Haugen er egne talenter med spilletid så langt. Det vil nok bli langt flere av spillerne (under 23) som får spilletid utover i sesongen.

@Jonsson - tullete å si at Viking har kjørt seg fast. Brann har tatt en tur ned i OBOS, og har prestert langt bedre enn det "eksperterne" anslo før sesongstart. Vålerenga derimot er ute på bærtur. Det kan nok formasjonen fra start ha mye å si på. 4-2-3-1 funker særdeles dårlig når du har en spiss som er avhengig av en makker. De forsøkte 4-4-2 i pre-season. Det funket som fjell, men Rekdal er fast bestemt på å kjøre seg fast i en lite fungerende (offensivt i alle fall) 4-2-3-1-formasjon.

Igor

20.04.2016 kl.14:38

Det er klart det kommer til å bli vanskeligere for Celtic å komme med i CL i fremtiden, men vil minne at de kvalifiserte seg i 7 av de 9 siste sesongene før Deila tok over. For å komme seg til CL må de slå ut lag a la Malmø og Rosenborg. Hvordan kan du mene det er nærmest umulig? Hvis så er tilfelle vil jeg på det sterkeste fraråde deg å spille på oddsen.

En ny nordmann har mislykkes i utlandet, og på nytt oppgis grunnen til mangel på kompetanse og fotballforståelse i klubben de var i. For eksempel ble Joe Kinnear i norsk presse som en klovn uten fotballkunnskaper, men tok to sjetteplasser med omtrent samme lag som Drillo rykket ned med. Det ble sett på som en umulig oppgave å redde Cardiff fra nedrykk, selv om de var på sikker plass når Solskjær tok over. Wolverhampton ble fremstilt som en kaosklubb, selv om de som eneste profesjonelle klubb i England ikke har gjeld.

Arild størdal

20.04.2016 kl.14:40

Uansett så er man junaited best, ingen protest! Bytte Valencia mot Lystig. Deila kan bli sjef i man JUNAITED VERDENS BESTE KLUBB AIIIIT

Jan-Arve Jensen

20.04.2016 kl.15:02

Viking må prøve og få tak i Deila. Han er mannen som finner lokale talenter,og kan bygge Viking. Jonervet er ikke mannen dom klarer og få Viking til et topplag

Robert

20.04.2016 kl.15:10

Hadde Deila kommet til CL i første sesongen så hadde jo Celtic fått masse midler å hente spillere for. Det året røk de for Malmø og om man ser på lagene fra det året så er det ikke noe tvil om at Celtic hadde en bedre stall og første 11'er. Så han må jo ta noe ansvar selv for at de ikke har fått hentet bedre og dyrere spillere. Samtidig er det ikke noe tvil om at Celtic dessverre går tøffere tider i møte om de ikke kvalifiserer seg for CL snart, de taper jo penger for hvert år nå. Får håpe at når Rangers rykker opp at innteressen rundt den skotske ligaen øker igjen. Veldig kjedelig med Deila, hadde troa på han i Celtic og at han kunne kommet til Pl etter et velykket opphold der, men han må skylde på seg selv til syvende og sist.

Kåre Skår

20.04.2016 kl.15:13

Hva med FFK eller 08

20.04.2016 kl.15:50

Ut med Høgmo, inn med Deila, i det minste det blir gøy å se på landslaget igjen👍

Håkon

20.04.2016 kl.15:54

Viking? Er ikke de praktisk talt konkurs a?

Har de råd til han?

Geir

20.04.2016 kl.16:23

Jeg synes Deila har gjort maks av det han har hatt mulighet til. At man i Skottland forventer at Celtic skal til CL er urealistisk så lenge den skotske ligaen er så svak! Jeg misunner iallefall ikke den som skal ta over Celtic. Vil bli samme hylinga da. Det er ingen attraktiv klubb pga ligaen og de er en selgende klubb. For at de skal ha håp om å innfri supporternes småvittige forventninger må Celtic innlemmes i PL

Trooond

20.04.2016 kl.16:44

Han kunne gjort noen smartere kjøp , men forventningene i skottland var også for store.

Fikk litt inntrykk av at han grodde fast i ett system også, og ikke hadde plan B, dersom det virkelig var behov for mål. Plan b var kun å hive hele laget i angrep, og blottlegge seg bakover. Litt mer taktiske vurderinger hadde jeg trodd kom fra den kanten.

Daniel

20.04.2016 kl.20:06

Å si at Brann trenger å bygge opp noe nytt blir som å si at Norge må bygge en større og bedre opera allerede. Brann er i rivende utvikling og det Lars Arne Nilsen driver med nå er uhyre spennende. Hadde Brann hatt økonomiske midler til å hente litt større spillerprofiler, ville de kjempet om topp 3. Lars Arne har laget en god defensiv struktur, mangler litt på det offensive - men liker at man bygger lag bakfra. Se alle unggutter som blomstrer og til og med Daniel Braaten gliser om dagen. Hva kan Deila gjøre bedre med Brann som Lars Arne ikke allerede gjør og har gjort?

Stein Arne Lothe

21.04.2016 kl.00:21

En velskrevet artikkel med gode betraktninger,men bommer vel grovt når han nevner Brann og Viking? Viking har jo ingen ting å tilby treneren av økonomisk art,og dermed etablerte spillere som kan heve laget umiddelbart. Og Brann? Hvor mye bedre kunne de ha gjort det? De kommer fra 1.divisjon og har hatt en helt eventyrlig start i Tippeligaen. Dette var skivebom å bruke som eksempler synes jeg.

Joacim Jonsson

21.04.2016 kl.09:11

Stein Arne Lothe: Hei, tenker at Viking og Brann har stort potensial og med en trener alle har troa på kanskje man kan samle hele regionen. Har hatt gode forutsetninger uten å få resultater. Tneker at Deila kan "vekke" liv i byene.

Trond Juelsen

21.04.2016 kl.11:31

Deila har bevist nok her på berget og bør gå til en større klubb utenfor Skandinavia,Deila har et stort potensiale og jeg tror og håper at får tilbud om større utfordringer enn fra en skandinavisk klubb.

Måns

21.04.2016 kl.11:59

Hej Joacim.

Du skriver, at Deila nærmest ville få carte blanche til at opbygge et hold i Brøndby. Det er helt forkert. Brøndby er i økonomiske problemer og har netop lanceret en ny strategi, hvor der skal spares meget. Der bliver meget få midler til en ny træner, der i høj grad skal gøre brug af klubbens talenter.

Carl

21.04.2016 kl.16:26

Hei Joacim.

Vil bare gi den ein posetiv tilbakemelding på alle di intresane inleggene dine. Forsett med det.

Joacim Jonsson

21.04.2016 kl.16:36

Carl: Takk for det :-)

Eduardo Morales

21.04.2016 kl.18:00

Jeg tror og håper at Deila vil tiltrekke seg bedre tilbud enn de som er nevnt her.

Engelsk Championship virker som et klart alternativ.

Jonas Bråthen

22.04.2016 kl.15:32

Deila som norsk landslagstrener!!

Det hadde vært spennende :)

Stig Karlsen

22.04.2016 kl.16:08

Brann trenger ingen annen trener enn LAN for øyeblikket. Han kommer til å gjøre som Mons Ivar i løpet av noen sesonger, bare vent å se....Åh Bergen by!!!

Victor Bjeglerud

23.04.2016 kl.11:57

Vi trenger NY landslagstrener en som kan finne stabilitet og et spillemønster som passer våre unge lovende spillere, for det har vi. Eller så ikke kom hjem til en dårlig Tippeliga.Du har bevist hva du står for.

Skriv en ny kommentar