hits

Høgmo står foran sitt vanskeligste valg som landslagstrener

kommentarer 4 kommentarer

Norge leverte festfotball på Ullevål i går kveld og slo EM-klare Island med 3-2. Kun svakt forsvarsspill gjorde at dette ble spennende til slutt. 

Det store spørsmålet etter kampen er:
Hva gjør Høgmo videre?
Norge kom ut i for dem en uvant 4-3-3 formasjon og Høgmo fikk en enorm respons av spillerne.
Gutta virket enkelt og greit mer bekvem i sine nye roller, og relasjoner som tidligere vært fraværende satt nå fra første spark. Til tider spilte Norge rundt med Island.

Da burde vel svaret være så enkelt som at dette skal Norge selvsagt bygge videre på og utvikle. Sannheten er at dette er en enormt stor problemstilling for Høgmo og NFF. Troligvis det vanskeligste spørsmålet for han til nå under hans tid som landslagstrener.

Norsk "landslagskole" Med Høgmo i spissen er bygd opp ut fra 4-4-2/4-4-1-1 formasjonen. Hele den røde tråden og spilleprinsippene fra G-15 landslaget til A-landslaget er tuftet ut fra den. 
NFF har faktisk vært såpass rigid at kretslag for 13- og 14-åringer har blitt nektet å benytte andre formasjoner enn disse to. Spillerne skal bli vant til de roller og system som benyttes på landslagene og den røde tråden skal være med på utvikle fremtidige A-landslagsspillere

Spørsmålet hva Høgmo skal gjøre videre er i aller høyeste grad på sin plass å stille.
Svaret tror jeg ikke de vet selv.
Er det slik at de svake prestasjonene på A-landslaget de siste årene gjør at Høgmo blir påvirket og fraviker sin røde tråd og bygger videre på 4-3-3?
Hva skal da alle U-landslag gjøre? Skal de også bytte formasjon?
Trenere til de ulike U-landslagene forventer jeg også er hentet ut fra denne røde tråden.

Dette er en stor diskusjon som jeg spent skal følge med på de nærmeste ukene. For jeg regner med at dette spørsmålet blir rettet mot Høgmo.

4 kommentarer

atle

02.06.2016 kl.09:53

Her er midt forslag. Vent! privatkamp mot et slapt Island var mest sannsynlig årsaken til "festfotballen", enn 4-3-3. Selv mot et Island ute av kampform, var det mye enkle feil både taktisk og teknisk som aldri passerer mot bedre motstand når det gjelder.

Norge viste innsats (de tør ikke annet) som om det var en avgjørende kamp for all fremtid, og kanskje var det det?

Et tap her ville begrave en lekk skute på bunn, og jubelen etter 3-2 mot et land som har vært lillebror i 100 år, sier mye om hvor vi befinner oss etter "opprenskingen" til Høgmo og fotballforbundet.

At alle landslagene nedover skal spille likt etter mønster i fra de store fotballnasjonen har jeg null tro på. Kvaliteten vil uansett aldri komme på nivå med de store, og enkel fysisk fotball må ligge i bunn. Vi får bare frem max en spiller om gangen som holder topp internasjonalt nivå, og med dette opplegget trenger vi trippeldekning på alle plasser.

Alt annet er drømmer.

Pjusk

02.06.2016 kl.11:14

Spillere må benyttes i de posisjoner de kan og har forutsetninger for å gjøre det godt i. Det har ikke Høgmo gjort før nå, og nå vises det hva som gir resultater.

Bare Per

02.06.2016 kl.12:21

Selvsagt skal alle U-landslag og lag videre nedover i årsklassene, samt U-lag i divisjonssystemet, spille likt det landslaget gjør. Skulle bare mangle! Dette har vi nemlig fantastiske resultater fra tiden under Drillo, da alle virkemidler og all terminologi fra hele Norges Drillostil gjennomsyret all fotball i landet helt ned til spillerutviklingen. For hvis vi bare tenker gjennom det, hvorfor skal spillere som skal basere karrieren sin på breakdown, serve, gjennombruddshissighet og best uten ball utvikle individuelle ferdigheter med ball? Sløsing med ressursene, spør du meg. Det eneste vi gjør feil i dag er at vi har gått bort fra Drillostilen som enerådende filosofi, det er derfor vi ikke får resultatene. Alt det andre fortsetter vi å gjøre rett. Men her bør vi kunne finne en løsning til det beste for norsk fotball, hva med å gi Drillo et overordnet ansvar for spillerutviklingen i landet slik at fremtidens spillere blir drillet(!) inn i denne måten å spille fotball på helt fra de begynner å sparke en ball? Samtidig som Semb vedtar Drillostilen som fotballfilosofi for landslaget og toppklubbene? Da vil vi ikke mangle kandidater til fremtidens Leo, fremtidens Jostein, fremtidens Minni, og de andre rollene vi trenger for å få Stilen til å sitte. Og da kommer resultatene også, helt opp til både EM- og VM-gull.

Hain Péch

02.06.2016 kl.15:34

Det viktigast e at vi skap dybde i chelasjonan og at gutan hach en positiv utvikling i fechdighetsdimensjon og kapasitetsdimensjon. Dette kan vi gjennomføch med effektiv blokkføchflytning og mindfulness i kunnskapsdimensjon. Potensialet i sideføchflytningsdimensjon ska ikkje undechvuchdeches. Men alt i alt hach mini-EM voche en bcha echfaching føch gutan, og vi e blitt klokach. Vi hach hadd litt utuch, men bochtsett fcha det e det vel gjennomføcht og målsettinga om medalje i neste VM ståch ved lag. Æ håpe det va oppklachandes.

Skriv en ny kommentar