hits

Sigurðarson er et rent sjansespill av Molde

kommentarer 11 kommentarer

Molde har solgt mye av sitt offensive artilleri denne sommeren. Mohammed "Moi" Elyounoussi har skrevet under for Basel og Fredrik Gulbrandsen har signert for Red Bull Salzburg.  Salgene er selvsagt helt riktig og i trå med hvordan en norsk toppklubb bør fungere. Jeg mener at uansett hvilke ambisjoner klubbene i Tippeligaen har, skal spillerne selges når det kommer inn slike bud som det gjorde på Moi. Det genererer bare nytt friskt kapital og er man dyktig i scouting-arbeidet vil dette utvikle klubben på sikt.

Det som dog er litt alarmerende for Molde, er erstatterne til Moi og Gulbrandsen. Til nå er Fredrik Brustad klar, og det spekuleres i den tidligere LSK-yndlingen Bjørn Bergmann Sigurðarson.

Moi scoret under sin tid i Molde fantastiske 30 mål på 68 kamper, meget gode tall for en spiller som i stort sett spilte kant. Moi var i tillegg en artist og individualist som klarte å skape ubalanse hos motstanderne. Slike spillere er en sjelden vare og gull verdt for ethvert lag.  Gulbrandsen kom til Molde med en litt rufsete avslutningsteknikk, men har forbedret den mye. I Molde scoret han respektable 23 mål på 56 kamper. Gulbrandsen var i tillegg god i selve spillet. Med sitt lave tyngdepunkt var han vanskelig å få has på for motstanderne. Han klarte også å gjøre ting på egen hånd.

Brustad hadde en trå start i Stabæk, men eksploderte nærmest når Bob Bradley ankom klubben. Perioden i svenske AIK har vært meget varierende.  Brustad er en fysisk robust spiller med høyere toppfart enn Gulbrandsen. Han er større til vekst, og har blitt flinkere til å bruke sin fysikk.  Jeg mener uansett at Gulbrandsen er bedre som targetspiller. Brustad er en spiller som må bli satt opp i situasjoner og kan ikke gjøre ting på egen hånd slik som Gulbrandsen. Han har heller aldri vært en notorisk målscorer i sin karriere. Brustad er et råmateriale og det skal bli spennende å se hvordan Solskjær kan utvikle han, men han er per dags dato et hakk under Gulbrandsen.

Sigurðarsons karriere har ikke skutt fart den veien mange forventet. Etter noen gode år i LSK, har de siste 4-5 sesongene vært varierende og til dels meget svake. I løpet av det tre siste sesongene kan man telle hans offisielle scoringer på en hånd. Ja, Sigurðarson var enorm da han spilte i Lillestrøm og ble nærmest et ikon blant supporterne. Det er dog mange år siden han presterte og fotball er i aller høyeste grad ferskvare. Dessuten var det mest i spillet ute på banen han imponerte. Han var heller ikke noen scoringsmaskin under LSK-perioden. Henter de Sigurðarson er det et rent sjansespill av Molde. 

Hvis Sigurðarson ankommer Molde som det spekuleres rundt,  i tillegg til Brustad. Da har Molde erstattet Moi og Gulbrandsen med langt færre scoringer enn hva som har forlatt dem. Samt at de mistet en god del individuell ferdighet. Molde har en jobb å gjøre i dette vinduet, hvis ikke er jeg redd både medaljer og Europa-spill går i vasken.

11 kommentarer

Hold Brillan

07.07.2016 kl.10:31

Jaaaaaaaaaaaaasååååååååååå, jaaaaaaaaaaaa. Æ skjønn itj at det kain overrask at Måille itj hi dejn possisjon' te å skaff sæ aill dæm toppspælleran dæm ønsk sæ, sånn som Troillongan. Nei, dæm e no som dæm ainner norske klubban som må kjøp my dårle'ar spællera ejnn dæm sælg. Og det e no bærre Troillongan som hi pæng te å kjøp beir' spællera ejnn dæm sælg, og det ska vi bruk te å støvsug Tippeliga'n fer aill toppspælleran te Brakka. Æ glæ' mæ som fan, ja DET gjær æ, sjø!

Kenneth

07.07.2016 kl.17:10

Så kan man jo legge til at Bjørn Bergmann sliter med kunstgress som underlag. I tiden i LSK var dette et problem ift at man fikk flere og flere kamper på dette underlaget.

Joacim Jonsson

07.07.2016 kl.17:33

Kenneth: Spennende innspill. Det var jeg ikke klar over.

Cthulhu

07.07.2016 kl.17:14

Nå er jo ingenting bekreftet angående Sigurdarson, men hvis så er tilfelle må vi jo se ham spille først før vi konkluderer her. Jeg tror uansett at MFK har flere jern i ilden enn bare ham og Brustad.

Joacim Jonsson

07.07.2016 kl.17:32

Cthulhu: amtidig begynner det bli 4-5 år siden Sigurdarson presterte. Er garantert ikke noen billig spiller i lønn

Mikkel

07.07.2016 kl.21:30

Bjarmann har forhørt seg med Björn, og han er for dyr for LSK. Kan også bekrefte kunstgress-fobien. Sto over mange kamper fordi kroppen ikke tålte å spille på kunstgress. Vil påstå at det er mer enn risikabelt å hente han, men ville fortsatt gjerne sett han i LSK en gang til.

Joacim Jonsson

07.07.2016 kl.22:00

Mikkel: VAr meget god i LSK sist, men det er mange år siden.

Klovn

07.07.2016 kl.23:40

Moi scoret FANTASTISKE 30 mål på 68 kamper, Guldbrandsen RESPEKTABLE 23 mål på 56 kamper.

Så, forskjellen mellom fantastisk og helt greit liksom, ligger et sted mellom snitt på 0,41 og 0,44 ?

Her snakker vi hårfine grenser :-)

Joacim Jonsson

07.07.2016 kl.23:48

Klovn: Moi spilte kant og Gulbrandsen spiss. Det er en relativt stor forskjell...

Bjørn A. Jacobsen

08.07.2016 kl.15:56

Hovmod står for fall, RBK . Kjærnen skal få bite i seg all dritten etterhvert. Tror OGS har større tiltrekning på gode spillere enn Lillegutten deres !

Akerakademiet renner over av talenter , noe som styrker Mfk og ikke minst norsk fotball på sikt. At ikke alt går på skinner et år er vel også RBK kjent med ! Spillere som ofrer ungdom og utdanning fortjener å bli solgt for å sikre sin økonomi !

Tor

09.07.2016 kl.10:47

Interessante betraktninger omkring BBS. Sist han var i Molde FK startet han fremragende, men ble så skadet. Det gjør meg bekymret. Når det gjelder salget av Moi var det uunngåelig. Om 30 mill stemmer er det en god salgssum. Jeg greier ikke se så mange eventuelle erstattere av Moi her i Norge om Molde skal handle frasen konkurrent. Kanskje Enga sin Zahid kunne bekledd en slik rolle. Hva tenker du om det? Uansett blir han nok dyr. I tillegg savner jeg en erstatter for Daniel Berg Hestad. Laget savner det defensive ankeret i midtbaneleddet.

I tillegg har man ikke greid å erstatte Martin Linnes. Dette forsøket med Toivio på back har vært lite klokt.

Skriv en ny kommentar