hits

Jeg er redd det blir Obosligafotball på nye Vålerenga Stadion

kommentarer 9 kommentarer

Denne sesongen er det 16år siden Vålerenga sist rykket ned fra landets øverste divisjon. Nå er sjansen der for at det skjer igjen. Klubben må ta grep i sommer.

Klubben er i en  økonomisk vanskelig situasjon, og jeg vet at både Sander Berge og Ghayas Zahid kan forsvinne i løpet av sommerens overgangsvindu. Legger vi da også til at Deshorn Brown trolig forlater til fordel for lukrative betingelser i Kina, begynner det å nærme seg en aldri så liten krise.

Det var trolig ikke dette Kjetil Rekdal så for seg når han ankom klubben i 2013. Isteden for å bygge seg opp til å bli en stormakt i norsk fotball er klubben nå et bunnlag i Tippeligaen. Sesongen er fortsatt ikke halvspilt, men varsellampene har allerede begynte å blinke.

Klubbens økonomi er svak og administrasjonen har aldri vært så liten som nå. Dette er selvsagt ikke godt nok for et lag med en så sterk klubbkultur, og som i tillegg holder til i landets største by. Vålerenga burde ha forutsetninger til å være et lokomotiv i norsk fotball, men det får avhandles i en egen blogg. Nå er det viktigste å få redde laget på kort sikt og da må de få inn ny energi i laget.

Største problemet til Vålerenga denne sesongen er deres angrepsspill, kun 14 mål på 14 kamper, det er nedrykkstall. Dessuten er Deshorn Brown på vei vekk,  han har scoret 40% av målene.
Ser vi tilbake på de siste fem sesongene i Tippeligaen er det kun Sandnes Ulf og Stabæk som scoret mindre enn et mål i snitt per kamp. Begge disse har rykket ned med god margin.
Vålerenga har hatt ballen mer enn motstanderne i 12 av 14 kamper. Da er det brutalt å ligger på kvalifiseringsplass. Samtidig vitner det om mangelen av spillertyper og kreative spillere helt ute av form. Ghayas Zahid har ikke vært i nærheten av de siste to sesongenes spill og kan ha godt av et miljøskifte i sommer. Rasmus Lindkvist og Daniel Fredheim Holm har ikke produsert  noe som helst offensivt.  De sentrale midtbanespillerne spiller for mye på tvers og Vålerenga har blitt et enkelt lag å utmanøvrere.

Før sesongen var  den berømte livremmen ordentlig strammet og det ble hentet noen spillere på billigsalg. Da får man oftest kvalitet deretter. Denne sommeren må Enga få brukt noen av kronene som kommer inn på et eventuelt Brown-salg, og de må treffe med signeringene.
Vålerenga trenger en kreativ kantspiller som kan skape ubalanse når motstanderne ligger lavt. De trenger en spiller bak spissen som ikke bare vil ha ballen i beina, men truer mer i lengderetning med og uten ball. De må fremfor alt ha inn en erstatter til Deshorn Brown som leverer fra dag 1, hvis ikke er jeg redd det spilles Obosligafotball når nye Vålerenga Stadion innvies.

 

9 kommentarer

Eirik

08.07.2016 kl.10:25

Joacim, VIF rykket ned sist i 2000, altså for 16 år siden.

Joacim Jonsson

08.07.2016 kl.10:35

Eirik: Sogndal. Sogndal ja. Takk!

Mikki

08.07.2016 kl.12:31

Underlig hvordan "store" klubber er så dårlige, mens "de små" er gode (unntak selvfølgelig pengehelvette rbk) . Se på elendige Fredrikstad kontra meget dyktige Sarpsborg, et strålende eksempel på at det tenkes og drives godt i "de små", mens "de store" pusser gamle pokaler.

Joacim Jonsson

08.07.2016 kl.12:41

Mikki: Er nok dessverre litt slik du skriver. De små vet at deres eneste sjanse er beinhard jobbing. Det lønner seg alltid

Bare Per

08.07.2016 kl.14:26

Jada. Jaaaaaaaaaaaaada!!! VIF rykker ned, ingen tvil om det. Eneste spørsmålet er hvem som følger dem ned i Obos. Jeg tror Brann, hvis ikke det blir Lillestrøm istedet. Synes det er noe galt når et annet lag har vært lengre sammenhengende i Tippeligaen enn selveste lokomotivet i norsk fotball, hele Norges Rosenborg.

Bønna Roffe

08.07.2016 kl.15:49

Sjælsagt røkker vårs ikke ned! Vi røkker aldri ned! Pippippa, derimot. Og Bærumssossa som ikke klarer å slå et pøbblag i fylla fra bondelagsutkanta i Wales engang. Dem røkker ned, dem! Ska'rru værra, vi'rru værra!?

Enga

09.07.2016 kl.12:34

VIF trenger ny administrasjon. Problemene starter der. Øvrige problemer er Rekdal, dårlige spillerkjøp, dårlig håndtering av alternative supportere, and the list goes on and on... Håper vi rykker ned så klubben tvinges til å gjøre endringer.

Daniel

09.07.2016 kl.15:36

Vålerenga sliter dessverre med det verste av begge verdener. De ønsker å spille ballbesittende offensiv fotball. Men de mangler en klar filosofi i bunn. Og det blir ikke bedre av at det som skal være offensive pasninger/innlegg er komisk unøyaktig. Det er svært vanskelig å score og derigjennom vinne kamper når baller 5 meter bak mål.

Dessuten sliter man med at forsvaret er lite kompakt, lite duellsterkt. Der det virker som Enga nærmest må slite for å komme i gode posisjoner hos motstanderen så holder det med en bevegelse og en pasning og motstanderen har full kontroll på Vålerenga defensivt.

Og man skal ikke se bort fra at signalene var klare når "forsterkninger" før sesongstart var en 27 åring fra en klubb som rykket ned fra Obos

Roy-Terje

09.07.2016 kl.22:45

Vil i så fall ikke bli første gang at Start og Enga rykket ned sammen. Da har vi kommet sterkt tilbake begge to.

Skriv en ny kommentar