hits

Optikeren neste for alle eksperter som hadde Payet på EMs beste lag.

kommentarer 7 kommentarer

EM-snacks

EMs beste spiller... Pepe - Portugal
Han må være et svin og ufyselig, men på banen har han vært en gigant.  Har alle egenskaper en stopper kan drømme om. En av verdens beste stoppere de siste 20 årene.

EMs mest oppskrytte spiller...  Dimitri Payet - Frankrike
Payet florer på så å si samtlige EM-lag.  Jeg mener de som har han på EMs beste lag bør ta en rask tur til optikeren.  De må være preget av hans eventyrlige sesong i West Ham. Fantastisk i første kamp og ble hyllet som han var guds gave til fotballen. Ok i andre kamp, spilte ikke i tredje og deretter en gedigen skuffelse.  Klarte etter det aldri å følge opp de gode prestasjonene i starte av mesterskapet. Luksusspiller som ikke gjorde den "kjedelige" jobben hjemover i banen, var heller ikke villig til å ta kontringene offensivt.

EMs flotteste scoring... Xherdan Shaqiri - Sveits
Dette måtte en kunstscoring for at Fabianski skulle slippe en ball forbi seg.  Shaqiris brassespark var ren kunst.

EMs beste dommer... Mark Clattenburg
Engelskmannen har en fantastisk sesong bak seg. Dømmer med stor pondus. Det skal tillegges at  dommerstanden har vært meget sterk i dette mesterskapet

EMs mest betydelsfulle for sitt land...  Gareth Bale - Wales
Bale har vært enorm i denne turneringen fra første spark. Meget god individuelt, men jobbet også enormt for sitt land.

EMs overraskelse... Elseid Hysaj - Albania
Den Albanske høyrebacken er riktignok etablert i italiensk serie A, men fortsatt relativt ukjent. Etter dette EM vet samtlige fotballinteresserte hvem han er. Satt ikke en fot feil i løpet av de tre gruppespillskampene.

EMs fleste TV redninger... Hugo Lloris - Frankrike
Frankrike keeperen var god i EM, men finnes ikke noen som han da det gjelder å   få enkle redninger til å se ut som verdensklasseredninger.
 

EMs taktiker... Fernando Santos - Portugal
Når vi kommer til EM handler alt om å vinne. Der noen hadde en mer naiv tilnærming visste Santos hvilket mannskap han hadde og hvordan han skulle få maks ut av det.  Portugal har fått mye kritikk for sitt spill, men sto igjen som vinnere i Paris. Noen kan dra fra EM og si de spilte underholdende fotball. Santos kan dra fra VM som en vinner

EMs store vinner... Ronaldo
Han har vunnet alt som går å vinne som klubblagsspiller, men aldri noe med sitt kjære Portugal, før dette EM. Den som ikke så hvor mye det betydde for Ronaldo i går er blind.  Det var nærmest rørende når han tok mot pokalen. Når han selv ikke kunne bidra på banen, pushet han sine medspillere fra benken som den fødte lagkapteinen.  

EMs skuffelse... Belgia
Kom som 2.ragert i verden til dette mesterskapet, men var egentlig aldri i nærheten av det spillet. Glimtet til i korte perioder, men Wilmots superstjerner klarte aldri å opptrå som et lag ute på banen. 11 individualister gjorde litt som dem selv ønsket, slikt blir det ikke gull av.

EMs utestengelse... Aaron Ramsey - Wales
Waliseren var sammen med Bale avgjørende faktorer til Wales fremgang. Et gult kort på overtid mot Nord-Irland  i fjerde kampen og en reflekshands i femte kampen gjorde at Ramsey mistet semifinalen. Dette gule-kort systemet må FIFA gjøre noe med. Helt håpløst.

EMs beste supportere... Irland
Irland hadde ikke det beste laget, men supporterne var i særklasse. Skapte en magisk stemning.

EMs gentleman... Gianlugo Buffon - Italia
Da skuffelsen var som størst direkte etter kvartfinaletapet mot Tyskland viste Buffon storhet da han gikk bort å gratulerte sine motstandere til seieren.  Buffon er en av få ekte gentleman på den internasjonale scenen

EMs beste pasningsspiller... Toni Kroos - Tyskland
Tyskeren slo omtrent ikke en feilpasning i løpet av  hele mesterskapet.

EM kommentatorenes store navn-diskusjon... Pep(E ) - Portugal
NRK hevder hardnakket det uttales Pepp, TV2 PepE. Hva som er riktig å feil skal ikke jeg avgjøre, men denne navn diskusjonen fikk vi aldri noen fasitsvar på.  

EMs store gjennombrudd... Renato Sanches - Portugal
18-åringen fikk sitt store gjennombrudd da han scoret 1-1 målet mot Polen i kvartfinalen. Varierte i prestasjoner, men viste i perioder at Portugal kan ha funnet en arvtaker til Ronaldo

7 kommentarer

Bare Per

11.07.2016 kl.15:26

Fernando Santos var EMs Drillo! Med en Drillostil som tatt rett ut av læreboka og gjennomført fullstendig kompromissløst lå det i sakens natur hvordan finalen ville ende. Ikke siden Otto Rehhagels fantastiske Hellas har vår egen fotballprofessors uforlignelige filosofi kunnet feire en så stor tittel. Det er bare å gratulere Drillo med finaleseieren! Forresten helt enig i at karantenesystemet for gule kort er totalt feil. Hadde det bare gått ut over lag som Spania eller Italia så skulle jeg ikke sagt noe om det, men når det går ut over Ramsey og Wales kan vi ikke lenger bare sitte å se på. Dette systemet må endres fullstendig! Slik at det i hvert fall ikke går ut over lag som nordmenn holder med. Jeg tror dessuten navnet skal uttales Peppe, for det gir meg lyst på en pizza til kampen.

Hulken Hulsker

11.07.2016 kl.16:53

Denne videoen viser at NRK har rett i Pepe-debatten :)

https://www.youtube.com/watch?v=CZuUpKVM2G4

The Body

11.07.2016 kl.16:54

Vil tro det er UEFA som bestemmer suspensjonsreglene, ikke FIFA? At Bale var viktigere enn Ramsey faller på sin egen urimelighet. Bale scora to av sine mål på frispark, og Wales var nakne og sjanseløse i semien uten Ramsey. EMs beste spiller.

Eivind

11.07.2016 kl.16:54

Hvordan man skal uttale spillernes navn syns jeg er ganske uinteressant egentlig, av den grunn at kommentatorene velger selv hvilke språk de streber etter å "kunne", og dermed ikke er konsekvente. Alsaker f.eks. er jo veldig påpasselig med spanske, nederlandske og belgiske navn som "de Ghhea", "David Vija" og "de Braune" osv., men når det kommer til f.eks. de islandske navnene blir de fleste uttalt helt feil.

Dessuten er uttalen i mange språk (afrikanske f.eks) umulig for oss å praktisere, så hvorfor ikke ha konsekvent "norsk" uttale og bare si "de Gea" rett fram?

Morten

11.07.2016 kl.18:12

Jøss, visste ikke at det var VM som ble spilt..

Morten

11.07.2016 kl.18:16

Alle disse kåringene, og ikke et ord om fotballmirakelet Island. De hadde i hvert fall den beste lagmoralen og de beste supporterne etter min mening. Og kanskje også den beste treneren. Bare tenk: Potugal er Portugal. Island er Island. Det finnes kanskje ikke en trener i hele verden som kunne fått til det Lagerback gjorde i sommer og i kvalifiseringen.

Rune

11.07.2016 kl.18:35

Hvorfor har ingen klaget på den regelen før? Hummels ble oxo rammet av samme regel i dette EM. Det er snakk om 2 gule på 5 kamper her. Og det første gulkortet til Ramsey er et tullet gulkort og pådra seg. I tippeligaen er det 3 gule kort som gir suspensjon på mange flere kamper. Vet du hvorfor den regelen kom? Jo p.g.a vi ikke skulle få det samme som hendt i cl en gang. Hvor en spiller mistet cl- finalen p.g.a gule kort. B.t.w i cl og el er det 3 gule kort som gir suspensjone. Men der blir det oxo nullet ut etter kvartfinalen. Hvor mange gule kort mener du skal gi suspensjon da. 3-4-5? Og når skal man nullet de ut?

Skriv en ny kommentar