hits

Rekdal og Deila sammen? Glem det!

kommentarer 16 kommentarer

Til de VIF-supporterne som drømmer om et dreamteam med Ronny Deila og Kjetil Rekdal, har jeg bare en ting å si: Glem det! Det finnes ikke en sjanse i havet for at det vil fungere i praksis.  At den nåværende hovedtreneren skal bli sjef for den kommende hovedtreneren? Det kan gå i enkelte tilfeller, men ikke der begge har kofferten full med trenererfaring og i tillegg er meget sterke personligheter.

Jeg synes egentlig at vi fikk avklart at det ikke blir sånn, da Kjetil Rekdal ble presentert som sportslig administrativ leder av klubbens nåværende daglige leder, tidligere i dag. En sportslig administrativ leder er en papirflytter som sitter med i de fleste forum, men ikke har noen beslutningsmakt.  Det er en leder som ikke bestemmer hvilke spillere som skal inn dørene eller forhandler avtaler. Det er en person som drar til Ullevål og ordner med papirene.  En person som henter nye spillere på flyplassen eller hjelper dem med flyttelassene. En som drar på UDI mandag morgen for å få alle papirer klare. Jeg var selv i den rollen under mine første år i FFK. For så vidt en morsom rolle, men det er for en up-coming man, ikke for en som vært hovedtrener i en årrekke og har bøttevis med erfaring.

Helt seriøst, ser noen for seg Kjetil i en slik rolle? Jeg klarer ikke det, men  det er mulig jeg tar feil.  


At Rekdal har vært med i prosessen med å ansette Deila kjøper jeg til 100%. Rekdal er en strateg, han så at skipet var synkende og hullene måttet tettes. Det fantes egentlig bare en trener som hadde navn til det i Norge, og det var Ronny Deila. Når han var ledig og Trøim gav grønt lys, var valget også enkelt for Kjetil.

Rollebeskrivelsene forsvant bort i all eufori over den nye sammensetningen. Den dagen Vålerenga presenterer en klar rollebeskrivelse for Kjetil Rekdal og Ronny Deila, ja, da skal jeg begynne revurdere mine tanker, men til det er et faktum står jeg på mitt. 


 

16 kommentarer

Jan Lilleberg

13.07.2016 kl.16:56

Er enig i at dette samspillet mellom Kjetil og Ronny i den rollemodellen du setter Kjetil i ,ikke kan fungere. Det må være en annen type jobb Kjetil har fått. Må være lik den Jostein Flo har selv om jeg ikke kjenner til jobbeskrivelsen. Kjetil er en dyktig fagmann, men har nok ikke god nok kjemi med sine spillere eller overordnede. Jeg mener at Ronny har disse egenskapene. Synd for Kjetil som jeg liker godt, men det er ikke plass til begge to i Vålerenga fotball i de rollene som blir beskrevet.

13.07.2016 kl.18:05

Tittelen "fotball-ekspert", bør i dette tilfelle tas med en særdeles stor klype salt...

Joacim Jonsson

13.07.2016 kl.21:11

Anonym: Dette er garantert noe midlertidig. Reka over Deila. Bare glem det

JSL

13.07.2016 kl.20:59

Helt enig, dette vil aldri fungere og jeg spekulerer i at dette kun er en overgangsløsning.

Rekdal hadde aldri gått frivillig. Istedenfor å sparke han, skape kaos, rykke ned og måtte betale etterlønn, så "oppretter" man en fiktiv stilling slik at han kan sparkes oppover og han kan vente på neste klubb som trenger trener.

Avslutningen av arbeidsforholdet begrunnes slik: "Jeg fikk et tilbud som ville vært dumt å avslå".

Før seriestart i 2017 har Rekdal ny arbeidsgiver (tror jeg :-))

Joacim Jonsson

13.07.2016 kl.21:11

JSL: Da er vi helt enige :-)

13.07.2016 kl.23:01

At tittelen "ekspert" er midlertidig, ja det kan jeg tro på.

Jo Bakken

14.07.2016 kl.11:54

Er enig i betraktningene rundt det potensielt problematiske i at begge er sterke personligheter. Modellen som sådan er det imidlertid flere eksempler på, kanskje spesielt i Rekdals andre hjemland, Tyskland. Michael Zorc (sportsdirektør og tidligere storspiller for BVB) og Jürgen Klopp i Dortmund samt det tidligere tospannet Matthias Sammer og Pep Guardiola i Bayern er to strålende eksempler på en slik konstellasjon.

I Tyskland er sportdirektørrollen relativt utbredt og rollen har et ganske distinkt innhold. Nylig avgåtte sportsdirektør i Bayern, Matthias Sammer, hadde blant annet ansvaret for og reell beslutningsmyndighet i spørsmål som angikk den langsiktige, strategiske spillerutviklingen. Det er også vanlig at sportdirektøren som har det øverste ansvaret for forhandlinger i forbindelser med overganger. En generell betraktning vil her være at en viktig suksessfaktor er at de som utelukkende jobber administrativt (daglig leder med stab) evner å angi økonomiske og strategiske RAMMER for arbeidet til sportsdirektøren, men at sportsdirektøren innenfor disse rammene står relativt fritt til å selv å fatte beslutninger.

Joacim Jonsson

14.07.2016 kl.12:27

Jo Bakken: Jeg er ikke uenig i prinisppet med Sportsdirektør og trener. Burde vært praksis i samtlige TL-klubber.
I dette fallet synes jeg det er spesielt da hovedtrener løftes opp et hakk og skal da i prinisppet være overordnet Deila.
Siden er det mye administrative oppgaver for en SD, og det har vel aldri vært en styrke hos Rekdal. Heller ikke spillerlogistikk.
Synes dette virker som en midlertidig løsning der de ikke ønsker å skape noen syndebukker samt holde støynivået nede om Enga, men kan selvsagt ta feil

14.07.2016 kl.13:42

Er ikke uenig i utangspunktet ditt, men alt dette er sett fra Rekdal sin side. Deila er en sterkere trener og det veit begge to. Rekdal er stor i kjeften, men har ikke så veldig mye å vise til de siste 10 årene. Sikker på at Deila har fått det som han ville - han blir sjefen. Rekdal er ferdig, heldigvis. Han bare ødelegger folk.

David Justice

14.07.2016 kl.14:21

Ha Ha! Så lavt kan man synke for penger! Fra skotsk PL til Obosligaen. Pengeenga. Klubben som ødelegger trenere og spillere. Enga, klubben hvor karrierer dør.

Espen

14.07.2016 kl.19:40

Herregud, ja Rekdal ødelegger kun for folk, forbaska fjott. Håper virkelig ikke du er VIF supporter 14.7.2016.... Vi ser jo hvor fantastisk du la grunnlaget for Fredrikstad mr Jonsson. Tror dere Rekdal skal trene laget for Deila eller? jeg tror nok dette er ganske klart for begge parter at Deila er hovedtrener? Eller? Og jeg tror Rekdal blir en ypperlig sportsdirektør, si hva dere vil om han, men veldig mye trynefaktor ovenfor Rekdal, kvalmt...

Joacim Jonsson

14.07.2016 kl.19:58

Espen: Ja, du så jo hvor godt det fungerte i FKH.. Tror noen ganger de er lurt å ha et nyansert bilde på ting og ikke bare supporterbriller. Selvsagt kan det gå, men sjelden slike konstellasjoner fungerer.
Deila er seff trener og tror ikke Rekdal kommer ofre en kalori på feltet. Det er vel Tandberg Moesgaard som syrer alt på feltet nå også.
MEn spent på arbeidsoppgaver til Rekdal og hvorn instruksen ser ut

Tomas

15.07.2016 kl.11:23

Dette blir spennende å følge med på fremover. Jeg håper de har valgt den tyske modellen, men frykter at det er valgt en mellomløsning som ikke vil fungere.

Alle med hjertet i Enga skjønner at med 2 store karer som Deila og Rekdal så vil man måtte få litt pes i klubben til tider.

Rekdal elsker Enga( uten tvil) og vil at VIF skal være en toppklubb, og jeg er overbevist om at han ikke klamrer seg til en jobb han egentlig ikke vil ha..

Gleder meg til å se ENGA klatre på tabellen og komme seg ut i Europa etterhvert, det er der de bør være og ikke der de er pr nå.

Erik P

16.07.2016 kl.12:55

Enig med Jokke her, og i tillegg er det vel behov for å tilføye at både Rekdal og Deila representerer to sterke egoer som neppe fungerer godt i et team sammen. Derfor er det grunn til å tro at dette scenario kun er en overgang. Om noe tid forsvinner Rekdal med en fet sluttpakke...

Kai Roger

18.07.2016 kl.13:24

Er helt enig med Jocke her. Men, synes at Rekdal skal ha cred for måten han har oppført seg. Han har nok sett,at dette prosjektet vil han IKKE lykkes med, derfor bedre å få inn noen andre (Deila) , så kan Rekdal dra med hevet hodet,uten ripe i 'lakken'.

Anders

18.07.2016 kl.15:18

Tomas: VIF hører på ingen måte hjemme i europa! Det er mange norske klubber som burde vært der før VIF. Pr nå burde enga ligge der de ligger, de er rett og slett elendige..

Skriv en ny kommentar