hits

Det lønner seg å være en drittsekk.

kommentarer 20 kommentarer

Selg RBK!

TV2 gikk i dag ut med at RBK sagt blankt nei til et 15millioners bud på Jonas Svensson fra tyrkiske Trabzonspor.

Argumentene fra klubben var at de ikke hadde noen back-up til Jonas og at budet ikke var riktig for RBK.

At de ikke hadde noen back-up overrasker meg. Det må ha vært verdens dårligst skjulte hemmelighet at klubber så på Jonas Svensson, og har gjort det over lang tid. Her har RBK hatt flere vinduer på seg å skaffe en erstatter.

Når det gjelder størrelsen på budet så var det mer enn godt nok.

15 millioner som etter hva jeg forstått var et første bud fra tyrkerne. Det betyr  at det etter all sannsynlighet gått å forhandle opp et par millioner. Det er mye penger for en høyreback fra Tippeligaen. Jeg tror ikke vi skal bli stormannsgale og fantasere vi kan få enorme summer for norske sidebacker. Dem som tror det kan se på sist landskamp  i opptak. Slike forestillinger som Norge hadde mot Hviterussland øker ikke akkurat verdien på norske spillere. I tillegg står RBK utenfor Euro- og Champions League denne høst. Det er med andre ord veldig lite som taler for at Jonas verdi vil øke den nærmeste tiden. Ja, han kan selvsagt gjøre gode landskamper, men etter å ha sett Norge i onsdags er ikke oddsen for det høye.

RBK har også brent seg ved å takke nei til store bud ved et flertall tilfeller. De hadde store bud på både Per Ciljan Skjelbred og Marek Sappara som de takket nei til. Isteden fikk de kaffepenger for dem ved et senere tilfelle.
 

Trenger ikke være noen tankeleser for å skjønne at Jonas Svensson hadde lyst på dette. Samtidig er han en drøm for enhver klubb. Jonas er snill som et lam og lojal til tusen. Det finnes få slike spillere i norsk fotball. Dessverre er det noe han også får lide for i en slik situasjon. Jonas vil aldri lage noe oppstyr eller sutre og klage.
Det lønner seg mange ganger å være et drittsekk i slike situasjoner og sette seg helt på bakbeina. Da får ofte pipen en annen lyd. Jeg sier ikke at man skal opptre slik, men det er en realitet. Derfor synes jeg også at lojalitet skal lønne seg litt ekstra noen ganger.

20 kommentarer

Amund

02.09.2016 kl.14:41

Kan kanskje tenkes at Trabzonspor ikke var attraktivt nok for spilleren selv.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.16:12

Amund: Det kan det, men enorme penger i Tyrkia. Sikret livet sitt

Trønder

02.09.2016 kl.14:41

At Svensson har et ønske om å dra ut er vel ingen hemmelighet, men er du sikker på at Trabzonspor frister en som han? Hadde vært mer overbevist om det var et av de tre store fra Istanbul. Tipper han heller vil til klubber fra England, Tyskland, Belgia, Nederland og lignende.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.16:12

Trønder: Tar vi bort England så er det mye mer penger i Tyrkia enn de andre landene. Vil tro han hadde vurdert det sterkt. Men England og Bundesliga hadde nok vært mer attraktivt

RBK93

02.09.2016 kl.16:56

Slik som Svensson fremsto når media snakket ham om det så virket det som om det var helt uproblematisk at han ikke gikk til Tyrkia så sitter med en følelse av at han ikke følte at det var riktig for ham.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.22:18

RBK93: Jonas er vel en sjelden rase. Har aldri hørt han si et negativt ord om noe. En fantastisk ambassadør for RBK som garantert vil vende tilbake når han kommer tilbake fra profflivet

Tommy

02.09.2016 kl.17:19

Jeg tviler på at Jonas Svensson ønsker seg til en bakgårdsklubb i Tyrkia. Om En klubb i Bundesliga, premier League, La-Liga, Serie-A hadde banka på døra derimot ville det nok blitt vanskelig å stoppe han.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.22:18

Tommy: Nå er vel heller spørsmålet hvor mange fra Tippeligaen som er gode nok for det.

Bare Per

02.09.2016 kl.17:21

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Strååååååååååååååååålende avgjørelse av hele Norges Rosenborg!!! For hva i all verden skal selveste Rosenborg med noen back-up?? Rosenborg skal være en kjøpende klubb, ikke en selgende, som seg hør og bør for en internasjonal storklubb. Da er det unødvendig å ha en back-up. Og skal de først måtte selge spillere så får det vær så god være til selveste Premier League, hvor klubbene mer enn gjerne betaler det hvite ut av øyet for spillerne de ønsker seg. Mindre enn et tresifret antall millioner kroner bør en klubb som Rosenborg betakke seg for, jeg bare nevner det. Svensson selv var også enig, han var ikke interessert i å gå til noe asiatisk tegneserielag for småpenger, men ville heller bli værende i hele Norges Rosenborg. Slik snakker en spiller med ambisjoner! Så hyll Bjørnebye for sitt kompromissløse avslag, hyll hyll!

MoRi

02.09.2016 kl.17:24

Hvorfor fokuserer du så sterkt på pengene Svenson går glipp av i svarene under her? Bør ikke fokusett for en ung spiller ligge på hva som gir best sportslig utvikling i 10 av 10 tilfeller? Det inntrykket jeg har av han er at han er en fornuftig sindig fyr som ikke nødvendigvis ønsker å hoppe på det første og beste tilbudet rent økonomisk sett.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.22:17

MoRi: Sportslig er vel heller ikke Tyrkisek ligaen noe dårligere enn RBK.

Pelle

02.09.2016 kl.18:00

Det sier vel mye om hvor lavt fotballen har sunket når en såkalt ekspert oppfordrer unge, lokale spillere til å være arrogante drittsekker og klubber til å prioritere kortsiktig profitt. Dette er like tåpelig som kommenterer om at overgangsvinduet er den beste delen av sesongen.

Hvorfor kaster vi egentlig bort tiden på spillere av kjøtt og blod? Vi kan jo bare kjøre overføring fra en FM-sesjon. På den måten kan vi ha et par hundre sesonger i året. Tydeligvis ingen som faktisk er interessert i å se kamper lengre uansett.

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.22:17

Pelle: Har jeg oppfordret noen til det? Jeg skriver bare at det dessverre lønner seg, men at lojalitet burde lønne seg isteden

Grammar nazi

02.09.2016 kl.18:02

"Selg RBK"

Hvem er det som skal selge RBK? Fotballforbundet?

Joacim Jonsson

02.09.2016 kl.22:16

Grammar nazi: :-)

Øyvind

03.09.2016 kl.12:03

Jonas Svensson er en fantastisk back og kunne helt sikkert på sikt funnet seg en bedre klubb enn Trabzonspor (som helt sikkert er en flott klubb, men de fleste nordmenn har vel ingen drømmer om å spille der nede).

For å riktig forstå hvilket kaliber av en fantastisk fotballspiller vi har å gjøre med her så kan jo vi oppsummere: Svensson har ÅTTE assists i Tippeligaen, pluss ett mål og i tillegg snitter han HØYEST på spillerbørsen i HELE Tippeligaen. Intet annet enn sensasjonelt med andre ord. Hvis han fortsetter dette storspillet så kan han virkelig få en stor internasjonal fotballkarriere enten i PL eller i de andre store og berømte ligaene. Derfor er det både smart og klokt å være tålmodig for han og Rosenborg og vente på større klubbers interesse - som garantert sikkert er rett rundt hjørnet.

Bajas

03.09.2016 kl.21:45

Kan ikke helt se hvorfor en overgang fra Rosenborg til Trabzonspor skulle være noen opptur for en norsk landslagsspiller fra Trondheim. Rosenborg er tross alt den største klubben i Norge og leder tabellen i den norske toppdivisjonen med klar margin. Den tyrkiske ligaen er kanskje ansett å ha et noe høyere nivå enn den norske, men samtidig er den ikke akkurat av de mest glamorøse heller. De tre største klubbene i Tyrkia har ganske stor status internasjonalt, men resten, Trabzonspor inkludert, stiller absolutt ikke høyere enn Rosenborg hva gjelder internasjonal anerkjennelse. Tyrkiske klubber er ikke akkurat kjent for å være av de mest pålitelige når det gjelder utbetalinger av spillerlønninger. Den ikke helt ukjente engelske spissen Kevin Campbell hadde et lite vellykket opphold i nettopp Trabzonspor hvor presidenten i klubben skal ha prestert å kalle ham både kannibal og misfarget i all offentlighet. Trabzon er vel ikke akkurat noe nærmere verdens navle enn Trondheim. Trabzonspors stadion er mindre moderne enn Lerkendal, og tilskuersnittet deres er omtrent det halve av Rosenborgs. Tilskuersnittet i den tyrkiske toppdivisjonen er faktisk bare et par tusen over Tippeligaens. Jeg kan ikke se noen annen grunn enn høyere lønn for at Svensson skulle ønske å forlate Rosenborg for Trabzonspor, som for øvrig avsluttet forrige sesong i den tyrkiske ligaen på en svak tolvte plass.

Truls

04.09.2016 kl.02:57

Trabzonspor som klubb er nå kun en finansiell oppgradering imo, Dåg ligaen er jo noen nivå opp fra Tippeligaen, iallefall de 3 store klubbene Fenerbache, Galatassaray og Besiktas. Integritet er forøvrig en stor mangelvare i fotballen og jeg synes Jonas Svensson er ett eksempel til etterfølgelse.

Synes generelt både klubber og spillere kan bli flinkere til og respektere avtalene de inngår og holde ord.

Bajas

04.09.2016 kl.13:43

Nils Arne Eggen har hatt for vane å advare norske spillere mot å dra til utenlandske bakgårdsklubber. Mange av de klubbene han først begynte å gi denne merkelappen på 90-tallet fortjente nok å bli betegnet som noe mer enn en bakgårdsklubb, og det har han fått en del kritikk for. Men flere av klubbene som nå snuser på toppspillerne i Tippeligaen er faktisk ikke større og mer navngjetne enn Rosenborg. Norske klubber vil få det veldig vanskelig med å hevde seg internasjonalt hvis spillerne drar til middelhavsfarere i den tyrkiske toppdivisjonen eller klubber på andre-divisjonsnivå i England og Tyskland som ikke engang trekker flere tilskuere enn Rosenborg. Jeg synes Svensson, Helland & Co gjør rett i å sikte høyere enn Trabzonspor og Brighton. En sentral spiller hos Rosenborg tjener allerede godt med penger, og i et velstående land som Norge bør fotballspillere uansett kunne klare å finne et greit levebrød etter fotballkarrieren er over. Hvis Eggen hadde kommet på banen igjen og kalt Trabzonspor en bakgårdsklubb i forhold til Rosenborg, ville jeg gitt ham medhold i den merkelappen. De bør sikte høyere enn som så.

Tor

08.09.2016 kl.16:21

Heia Norge!!!

Litt research viser at Trabzonspor har hentet 5 landslagsspillere i sommervinduet. Har deltatt i Europa 8 av de 10 siste årene. Ny arena til 42.000 tilskuere klar om kort tid. Full oppgradering av klubben på alle områder med talentutvikling og treningsfasiliteter. En liga som nivåmessig ligger langt foran TL. Nå har vel ikke Svensson akkurat bevist i sine internasjonale opptredener at han er klar for mer enn TL heller...

Brighton har vært nær opprykk til PL 3 av de 4 siste årene. Er blant klubbene med høyest publikumssnitt i Championship, nærmere 30.000. Bunnsolid økonomi. Nytt treningsanlegg med fantastiske fasiliteter. En norsk spiller der i dag med over 50 Tippeliga kamper, ikke på a-laget ennå. Helland dundrer inn noen fantastiske skudd med tiden han får innimellom i TL, men spiller vel kun av den grunn. Ikke fordi han er så god på andre områder ved fotballen som de ute i Europa setter pris på....

Vi tapte akkurat mot Hviterussland hvor Diomande skåret 3 mål på 23 klubb-kamper. Sikkert i en bakgårdsklubb det også...

Skriv en ny kommentar