hits

Terningen er trillet over Tippeligatrenerenes prestasjoner.

kommentarer 21 kommentarer

Tippeligasesongen er over og i toppen ble det helt udramatisk. Kvaliteten har vært ujevnere enn på mange sesonger. Odd, Molde og Godset som var tippet å være nærmeste utfordrere til RBK, var aldri i nærheten.
Hvordan har da de ulike trenerne gjort jobben ut fra forutsetningene?
Jeg har trillet terningen på deres prestasjoner

 

TERNINGKASTENE

1- Jobben står i fare

2- Underkjent

3- Godkjent

4- Bra

5- Meget bra

6- Outstanding


 


6

Lars Arne Nilsen - Brann
Han har gjort en formidabel jobb med Brann ut fra lagets forutsetninger. Nyopprykket foran denne sesongen og endte til slutt på sølvplass, med et lag som ikke skremmer noen motstander i Tippeligaen. Der mange klubber mislyktes denne sesongen har Nilsen tatt ut maks av Brann, og fortjener høyeste karakter .

 

5

Kåre Ingebrigtsen - RBK
Når RBK vunnet ligaen og trolig vinner NM burde kanskje Kåre få høyeste karakter.  Jeg synes dog at de har det klart beste mannskapet i Tippeligaen og skal vinne serien. Kåre får trekk for at de mislyktes i Europa. RBK satset stort for å nå et av de europeiske gruppespillene, men feilet da det gjaldt som mest

 

 

4

Geir Bakke - Sarpsborg

Sarpsborg har gjort mye bra over tid og bygdt opp en solid stall med relativt små midler. Vi skal samtidig være klar over at det ikke er noe stjernegalleri Bakke råder over. Han har fått mye ut av mannskapet. Spørsmålet er om potensialet er tatt ut i Sarpsborg?  

Arne Erlandsen - LSK
Var egentlig for få kamper ved roret til å få karakter, men jobben han gjort har vært meget god.  Seirer mot Brann borte og Molde hjemme er kruttsterkt. Han har rykte på seg å spille steinaldersfotball, men Erlandsens LSK spilte til tider underholdende. Oddsen for at han er tilbake i manesjen kommende sesong er meget lave

Mark Dempsey - FK Haugesund
I en sesong der mange av de gode lagene presterte langt under forventningene tok Dempsey og FKH sjansen. Gjorde en god jobb og klarte ta ut alt potensial i spillerstallen.

Andrea Loberto - FK Haugesund
Videreførte arven etter Dempsey på best mulig måte og klarte til slutt 4.plass, som trolig innebærer Europaspill kommende sesong

Dag-Eilev Fagermo - Odd
Litt delt på mitt syn om Fagermo, synes han har en tropp som burde være nærmere RBK. Samtidig er bronse selvsagt en god prestasjon sett ut fra forutsetningene, men den pinlige prioriteringen i Euroleague setter en demper på sesongen.
 

3
 

Eirik Bakke - Sogndal
Bakke tok Sogndal opp i Tippeligaen på første forsøk, og har denne sesongen etablert laget i Tippeligaen. Nærmest blottet for stjerner har Bakke og skapt et lag med stor L. Laget har dog kun vinne 8 kamper, det er de samme som Glimt og Stabæk som endte på nedrykk og kvalifisering. Dessuten hadde laget en meget svak sste tredjedel på sesongen. Det gjør at det ikke blir mer enn godkjent på Bakke. 
 

Kjell Jonevret - Viking
Viking startet sesongen med en solid stall, men har har solgt ut flere gode spillere i løpet av sesongen. Jonevret har klart å holde det sportslige ved liv, og prestert en godkjent pluss sesong med Viking.

Trond Fredriksen - AAFK
Første to tredjedeler av sesongen sto til stryk, den siste tredjedelen sto til terningkast seks. En imponerende snuoperasjon av Fredriksen og hans team med et begrenset material. Totalt over hele sesongen blir det tre pluss.

Antonios Ordinas - Stabæk
Kom inn halveis etter at Mckinlay fikk sparken, med mål om å redde tippeligakontrakten. Den muligheten har fortsatt Stabæk. Ordinas har 1,8 i poengsnitt etter han overtok roret. Stabæk har også til tider spilt underholdende fotball, det gjør at Ordinas får godkjent for jobben til nå.
 

 

2
 

Ole Gunnar Solskjær - Molde
Foruten RBK er det Molde som har de beste forutsetningene til å lykkes I Tippeligaen. Når da laget ikke klarer å komme til Europa så er det hele et mislykkende for Solskjær. Skal vi gjette at Solskjær tar over Landslagt ved tap mot Tsjekkia og Dempsey tar over Molde?

Bård Flovik - Tromsø IL
For andre året på rad ble Tromsø nr.13 og klarte seg akkurat fra å spille kvalifisering. Laget har tatt minimale steg fra fjoråret, da de ble reddet av tre andre elendige lag. Fortsetter TIL slik er det bare et tidsspørsmål for laget spiller I Obosligaen

Bjørn Petter Ingebrigtsen - Godset
Kom inn som et frisk pust forrige sesong og ledde laget til sølv etter en fantastisk høst. Men denne sesongen har vært et mareritt for karismatiske Ingebrigsten. Laget har haltet ute på banen og Ingebrigsten har dessverre måttet kaste inn håndkleet på grunn av sin skraltende helse. Prestasjonen denne sesong er underkjent ut fra klubbens forutsetninger.
 

1

Steinar Pedersen - Start
Start var riktignok dømt nord og ned før sesongen, men prestasjonen har uansett vært helt elendig, og jobben til Pedersen har stått til stryk.

Kjetil Rekdal - Vålerenga
Uansett hvor man vrir på det så er Engas sesong en fiasko. Vi kan gjerne diskutere at laget har måttet kutte I kostnader de siste sesongene, men uansett er forutsetningene I klubben mer enn gode nok til å være på øvre halvdel. Laget har helt enkelt underprestert. Klubben har tatt konskvensen av det og byttet ut Rekdal til fordel for Ronny Deila.

Runar Kristinsson - LSK
Dyktig med enkeltspillere, men klarte aldri å skape et kollektiv av LSK-laget. Identiteten ble hvisket ut og LSK var på vei ned når han fikk sparken.

Billy Mckinlay - Stabæk
Skulle føre arven etter Bob Bradley videre. Det mestret han overhode ikke og allerede ved halvspilt sesong og fiasko I euroleague-kvalifiseringen var det nok for Stabæk ledelsen.

Aasmund Bjørkan - Bodø/Glimt
Startet sesongen fantastisk og ledet etter tre runder. Hvem kunne da tro at det skulle gå så gærnt til slutt. Elendig spillerlogistikk og noen naïve laguttak gjør at Glimt spiller I Obosligaen kommende sesong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 kommentarer

Kenneth

08.11.2016 kl.10:35

Lars Arne Nilsen fortjener i høyeste grad skryt over jobben han har gjort i brann, men glem ikke at laget røk ut mot andredivisjonslaget Førde i Cupen!

Hold Brillan

08.11.2016 kl.11:34

Bærre ein fæmmar fer n'Kåre??? Det skjønn æ itj! Hain hi vårre dejn bæste trænar'n i heile Tippeliga'n. At dokk kain kår ein Brainn(!)-trænar som bærre hi hadd flaks så laget blei beir ejnn dæm ainner lagan i dejn grå massen, eit hav bak dæm suveren Troillongan, endr itj på det. Og no bli det nok eit double fer n'Kåre og RBK, dejn køppfinal'n e allerede voinne, så det her må dokk gjær om på, og det e no bærre så det e, det. Hold brillan!

Sivert Helleland

10.11.2016 kl.09:25

Er det ikke tippeligaen som trenerne skal vurderes etter i denne saken? Helt utrolig at du kun gir en femmer til Kåre Ingebrigtsen. Har jo ledet laget helt formidabelt, og vinner mest sannsynlig 4 titler ut av 4 mulige de to siste sesongene. I min bok står det til en klar 6er. Er Lillestrøm-supporter, men må bare beundre jobben han har gjort i Rosenborg. Ikke automatikk å vinne fotballkamper med Rosenborg heller, selv om det stilles beinharde krav.

Joacim Jonsson

10.11.2016 kl.10:45

Sivert Helleland: Synes europaspillet har vært for dårlig.

Torgeir

10.11.2016 kl.09:50

Korleis kan Antonios Ordinas få 3 og Lars Arne Nilsen 6 når dei har det same poengsnittet? Ser ikkje heilt den.

Sven I. Johansen

10.11.2016 kl.09:51

Uforståelig at Kåre Ingebrigtsen ikke får toppscore så suveren RBK har vært denne sesongen, og like uforståelig at Bård Flovik ikke har fått 1. Han har vært fullstendig håpløs både i ord og gjerning!

Joacim Jonsson

10.11.2016 kl.10:45

Sven I. Johansen: Synes RBK skuffet for mye i Europa til det. Når det gjelder Flovik så klrte de seg kvar i TL, synes han ikke fortjener 1 da

Marius

10.11.2016 kl.11:02

Er enig med alt egentlig og spesielt enig at når du har lag som RBK kan vinne ligaen nærmest like enkelt som Celtic så burde mann gjøre det langt bedre i Europa for RKB kan ikke akkurat si at de røk ut mot verdens vanskeligste motstand at det gjør noe. Molde har også vært en gedigen skuffelse som har mye med at de elsker å selge bort alle spisser som scorer mer en 10+ mål vær sesong. Så bra skrevet :)

Kim

10.11.2016 kl.11:20

Hvis e-cup er argumentet for å trekke Kåre, så må du jo trekke LAN tilsvarende på det de presterte i NM? (som står til terningkast 1 btw). Kan ikke sammenligne eple og pærer, og vurdere trenerne utfra ulike kriterier.

Og at RBK vinner er greit, men det er jo hvor suverene de har vært som skulle tilsi terningkast 6. Og det å sette sammen en slik suveren stall er også en jobb som bør belønnes.

Hvis de budsjettall jeg er har sett er korrekte, med Brann som nest største budsjett i eliteserien, så skjønner jeg enda mindre av de forskjellige karakterene.

Ps! Er ikke RBK-supporter.

Joacim Jonsson

10.11.2016 kl.12:05

Kim: Branns totalbudsjett og sportslige budsjett er det enorm forskjell på. De har meget høye stadionkostnader.
Synes utgangspunktet er veldig forskjellig mellom RBK og Brann. Brann haar overprestert ut fra at de har middels lag.

Rune

10.11.2016 kl.11:28

Forstår egentleg ikkje kvifor du ikkje gir Eirik Bakke MINST eit terningkast bedre. Som du seier, nyopprykka og blotta for stjerner. "Mista" f.eks ein profil i Strand før sesongen. Framover på bana so er det knapt ein spelar med erfaring frå høgare nivå enn 1.div. Og mykje av grunnen til mindre poengfast på høsten ligger nok i salget av Sarr. Itillegg so har dei desidert lavast budsjett i Tippeligaen. Ka meir kan ein forvente av Bakke etter denne oppsummeringa?

Joacim Jonsson

10.11.2016 kl.12:04

Rune: Vurderte det sterkt og han var nok den som var nærmest et høyere terningkast. Synes dog avslutningen var for dårlig og for mange kamper som sto og vippet som de ikke klarte avgjøre.

Ballolini

10.11.2016 kl.11:29

Brann røyk mot Førde i cupen, Rbk var 4 minutter unna Champions League...pluss dobbel i serie og cup. Hva mer kan man gjøre.

Joacim Jonsson

10.11.2016 kl.12:03

Ballolini: Utgangspunktene helt forskjellige. Brann har overprestert med et middels lag. RBK satset hardt på Europa

Kim

10.11.2016 kl.13:47

Synes fortsatt det blir helt feil å vektlegge RBKs ecupprestasjoner så sterkt, og samtidig ikke vektlegge Branns cupprestasjoner i det hele tatt. Hvis e-cupen var RBKs hovedpri i år, sier det jo faktisk ennå mer om hvor sterk prestasjonen i eliteserien og NM er. Noe som bør belønnes.

Hvis kriteriet er at RBK skal ha 15 poengs forsprang, 40 plussmål og cupfinale som default hvert år kan det bli mange lave terningkast på RBK-trenerne i fremtiden.

tsj

10.11.2016 kl.15:00

Utgangspunktet er jo fullstendig galt. Det blir som å gi en feilfri besvarelse i matteeksamen på ungdomsskolen en 4'er fordi 15-åringen kanskje kunne gjort det ok på videregående i tillegg.

Kåre I. kreves det CL-europasuksess (noen få minutter unna CL er for dårlig) av, mens for Nilsen er det tilstrekkelig å bli latterliggjort i cupens 1. runde for deretter å havne femten - 15 - poeng bak Rosenborg i serien.

Det er jo klasseforskjell mellom Ingebrigtsen og Nilsen. Med Jonssons tankegang om ulike ressurser burde jo Kongsvingers trener også ligge milevis foran Brann-treneren. På vei mot opprykk og cupfinale med et budsjett laaaaangt under Branns...

6'eren til Brann-treneren er med andre ord komisk!

Kristian Olsen

10.11.2016 kl.15:28

Meget gode vurderinger etter min mening.

RBK Kåre har forutsetninger og spillemateriell som ingen andre.

Rosenborg var ikke 4 min fra CL....men 4 minutter fra å møte FCK. Der vinneren hadde kvalifisert seg for CL.

Rekdal får en 1'er fortjent.

Svak spillerlogistikk og taktisk svak,ingen plan, ingenting.

Starts trener er bedre enn en 1'er, han fikk sakte men sikkert sving på laget.

De ble bedre utover sesongen, bedre organisert bedre defensivt og offensivt.

Rykker opp neste sesong.

LJ

10.11.2016 kl.16:19

"Spørsmålet er om potensialet er tatt ut i Sarpsborg? " 6.plass i Tippeligaen og med i kampen om Europa til siste serierunde. Solgte i tillegg Tokstad og Glesnes i sommervinduet. I min bok fortjener man et terningkast 5.

TT

10.11.2016 kl.23:59

Mange snurte barter her, men kan til en viss grad være enige med både dem og deg, syns hverken nilsen eller ingebrigtsen fortjener 6! 5 til begge, til kåre fordi at i år kunne til og med Per Mathias Fjottmo vunnet serien med RBK, 5 til Nilsen for hvis noen skal fortjene 6 må man vinne serien, det må man skal man få toppscore godeste Jokke😉

Daniel

12.11.2016 kl.08:29

jeg vil hevde at de fleste av terningene avslører at Jokke er en av de som kan kalles ekspert som faktisk er det. Ser man på prestasjonen til Nilsen basert på UTGANGSPUNKTET og SPILLERSTALL, er det helt klart at Nilsen har gjort en strålende jobb

Dog kan det bli vanskelig å opprettholde plassen neste år. For de på staddaen så nok gjennom fingrene m.t.p fravær av gladfotball, så lenge plassen ble sikret. Neste år vil han møte større krav til gladfotball. Men offensiv angrepsfotball er ikke Nilsens greie

At Rbk's trener kommer på andre plass er gitt

Geir Bakke har fortjent en 4'er. Og når Jokke spør om han har fått ut potensiale, så er jeg ikke sikker. For det virker som Bakke er god på smarte signeringer. Godset kjøpte vel en Sarpsborg-spiller for endel millioner. Den samme spilleren kjøpte Sarpsborg fra 2.div før sesongstart. Med slike lure kjøp og salg går butikken rundt. De andre på 4 er også forståelig, mulig med unntak av Erlandsen m.t.p få kamper

Jeg lurer dog på om ikke Bakke bør få 4 også. For det er et lag blottet for stjerner, men lure signeringer som f.eks Sveen fra Hødd. Sogndal var egentlig aldri i nedrykkstrid og det er imponerende m.t.p at dette laget er det fremste heislaget i norsk fotball. Når det gjelder 3 til de øvrige trenere så er det intet å kritisere med det. De har alle gjort en brukbar jobb utfra forutsetninger, eller i Jonevrets tilfelle stadig dårligere forutsetninger

For de på 2 så kan terningen forsvares. Men jeg er faktisk tilbøyelig å mene at Jokke er snill i tilfellene Solskjær og Flovik. For Solskjær spesielt har fått svært lite ut av laget, men også Flovik klarer ikke få et stabilt tilfredstillende nivå, på spillere som har potensiale. En hunch kan være at en trener som Bakke kan få frigjort potensiale til Tromsø-spillere. Når det gjelder "BP" er det viktig å ta hensyn til skrantende helse

Som Enga-supporter har jeg ingenting å si på at Rekdal opplever bunnkarakter. Man kan komme med unnskyldninger, men realitetene er hva som ble prestert på banen. Trenerens jobb er å få spillerne til å heve seg. Det skjedde ikke. Fra da det ble klart at Deila ville komme inn, begynte de samme spillere som ikke hadde prestert å prestere. Og nesten umiddelbart som at Deila fikk det reelle ansvaret i kamp og trening, så fikk man se klare tendenser på Deila-"spill". Det forteller at spillere er lærevillig så lenge de har en trener som "har garderoben". Som Enga-supporter er jeg spent over hva Deila kan få til, når han nå kan etablere sin filosofi gjennom en vinter og vår. Jeg har videre sans for at Deila har gitt signal om at han vil bygge et lag. Hovedfokuset blir på å få smarte signeringer. Og når det er kjent at Deila så talentet i en spiller som satt på reservebenken til Bodø/Glimts juniorlag, da har jeg stor tiltro at han kan få det til i Enga også

De andre trenerne fortjener ikke annet enn stryk. To av trenerne ville trolig rykket ned hvis de fortsatte, mens den tredje gjorde det

Men for å opplyse: Som vanlig en kunnskapsrik kommentar fra Jokke

Joacim Jonsson

12.11.2016 kl.09:47

Daniel: :-), takk for det.

Skriv en ny kommentar