hits

Tippeligaens 30 beste spillere 2016

kommentarer 31 kommentarer


 

Her er Tippeligaens 30 beste spillere sesongen 2016

En forutsetning er at spilleren spilt minst 10 kamper fra start i årets sesong


30. Babacar Sarr - Molde /Sogndal
Sarr var dominant for Sogndal og den som holdt laget sammen defensivt. Har også vært viktig for Molde i høst.

29. Fitim Azemi - Bodø/Glimt
Azemi har sammen med Normann vært lagets beste spiller. 10 mål for et nedrykkslag er godkjent. Azemi er allround i spillet, men kanskje savner den ekstreme spisskompetansen for å ta neste steg

28. Mikael Kirkeskov - AAFK
Venstrebacken har vært klubbens mest stabile spiller denne sesongen. God både i det defensive og offensive spillet.

27. Alexander Stølås - FKH
Ble tippeligaspiller som 25-åring. Slo igjennom ordentlig først denne sesong, ved 27 år fylte. Det viser at en spiller ikke skal gi opp. Stølås har vært sentral og viktig for FKH i årets sesong. Kanskje ligaens beste venstrefot.  

26. Sigurd Rosted - Sarpsborg 08
Rosted kom fra Kjelsås foran 2015 sesongen, men skader gjorde at han aldri etablerte seg i debutsesongen. Dette året har han vist hva som bor i han. Han har også debutert i U-21 landslaget. En stopper som er god i de fleste faser og med mer erfaring så kommer han ta neste steg også.

25. Haris Hajradinovic - FKH
Kom sammen med Troost-Ekong på lån fra Gent. Hajradinovic mikser sin kreativitet med hardt arbeid på en forbilledlig måte. En stor overraskelse på meg denne sesongen.

24. Jacob Glesnes - Strømsgodset/Sarpsborg 08
Et funn av Thomas Berntsen. Kom til Sarpsborg 08 mer eller gratis før denne sesongen. Imponerte stort allerede fra staren av,  spesielt god i oppspillsfasen. Er i tillegg kompromissløs i duellspillet. Ble solgt til Godset for 3 millioner i sommervinduet.

23. Sivert Heltne Nilsen - Brann
Revansje for mannen som ble ansett å være for dårlig i Enga. Motiveringen var at han ikke var god nok for et lag som skulle etablere seg i toppen. Denne sesong tok Brann sølv og Heltne Nilsen har vært sentral og viktig for klubben. Heltne er til tider usynlig, men binder sammen midtbanen på en utmerket måte.

22. Fredrik Semb Berge - Odd
Semb Berge er Fagermos favorittspiller, ikke like stor favoritt hos meg, men forsvarer en plass på listen. Semb Berge har de fleste egenskaper som en stopper trenger, men synes han har vanskelig for å ta ut sitt store potensial.

21. Gilbert Koomson - Sogndal
Ghaneseren kom foran denne sesongen til Sogndal fra Tero Sasana i Thailand. Relativt ubeskrevet blad, men har imponert stort i Sogndaldrakten. Ligaens assistkonge.

20. Olivier Occean - Odd
Occean har vært en målgarantist siden han kom tilbake fra proffoppholdet, og en viktig spiller for Odd. Passer perfekt i Fagermos 4-3-3 som alenespiss. Var bedre 2015.

19. Rafik Zekhnini - Odd
Den spiller i ligaen med størst potensial, men dette er en liste etter hva de prestert i år, og skadeavbrekk samt ujevne kamper gjør at han havner en bit ned. Zekhnini går en stor fremtid til møtes. Blir han kvar i Tippeligaen vil jeg ikke bli overrasket om han topper denne kåringen 2017.

18. Mathias Normann - Bodø/Glimt
Årets gjennombrudd og en åpenbaring for Glimt. Løser rollen sentralt på midtbanen som at han har 100 tippeligakamper i bagasjen. Har utviklet fysikken mye de siste årene og har i tillegg gode ballferdigheter. Tvilsomt om han blir med Glimt ned i Obosligaen

17. Sander Berge - Vålerenga
Sammen med Zekhnini den spiller i ligaen som går den lyseste fremtiden til møtes. En spiller med egenskaper ingen annen norsk midtbanespiller har. Et råmaterial vi nesten ikke sett på den posisjonen i norsk fotball.

16. Hólmar Örn Ejyólfsson - RBK
Ejyólfosson har vokst for hver eneste kamp i RBK-drakten og nesten blitt uvurderlig for trønderne. Gjør sjelden en dårlig kamp. Har allerede vært ute å prøvd seg i Europa uten å lykkes, men jeg tror det bare er et tidsspørsmål for han reiser ut igjen, og denne gang har han mer erfaring med seg i bagasjen

15. Bentley - Odd
For at Odds angrepsspill skal fungere, er de avhengig av Bentleys kreativitet. Han er den spilleren sammen med Zekhnini som klarer å gå av en motstander og skape ubalanse. Har vært Odds beste spiller sett over hele sesongen

14. Andre Hansen - RBK
Hansen har vært ute med skade i en lang periode på høsten, men var før det meget viktig for RBK. I skadeperioden hentet RBK Adam Kwarasey, men så fort Hansen var frisk, tok han tilbake plassen. Han har kanskje ikke vært like bra på slutten av sesongen, men fortsatt solid.

13. Piotr Leciejewski - Brann
Brann-keeperen har vært bunnsolid denne sesongen. Middels med beina og til tider litt flaksete, men som skuddstopper holder han ypperste nivå. En sterkt bidragende årsak til at bergenserne vært ekstremt gjerrige bakover

12. Christian Gytkjær - RBK
Gytkjær har scoret 19 mål og burde kanskje vært høyere på listen, men synes han ikke imponert nok til det. I spillet har han vært begrenset og havner derfor litt ned. Jeg mener også at en spiss i RBK skal levere nærmere 20 scoringer i løpet av en sesong.

11. Birger Meling - Stabæk
Meling har fått spille mye på midtbanen denne sesongen, men har aller størst potensial som venstreback. I den posisjonen er han ligaens beste, og bør ha en fremtid på større arenaer enn  Tippeligaens. Har et internasjonalt snitt i sitt spill, noe han vist på U-21 landslaget.

10. Fredrik Haugen - Brann
Uttalte før sesongen at i år skulle han produsere målpoeng. Haugen har stått for sitt ord og levert 13 målpoeng, best av samtlige midtbanespiller i Tippeligaen (Ghayas hengende spiss/kant). Man kan godt si at denne sesongen ble hans ordentlige gjennombrudd på høyeste nivå

9. Anders Trondsen - Sarpsborg 08
Trondsen ble hentet som signalkjøp av Sarpsborg foran 2015-sesongen. Et overraskende, men klokt valg av Trondsen. Hos Sarpsborg 08 har han fått ta større ansvar og har utviklet sitt spill. Lagets viktigste spiller og det er nok bare et spørsmål om tid for han forlater Sarpsborg 08 til fordel for en større klubb

8. Filip Kiss - FKH
Kiss kom fra en litt brokete proffkarriere, men har imponert fra første dag i Haugesund. Vært sentral i klubbens fremganger fra sin midtbaneposisjon. Tøff spiller, men også kreativ når det trengs.

7. Jonas Svensson - RBK
Normalt jevnheten selv, men i år viste Svensson seg fra en menneskelig side. I de avgjørende europakampene leverte han middels. Uansett har Svensson totalt sett vært god og har vært ligaens beste back.

6. Bismark Acosta - Brann
Acosta har vært meget god denne sesongen, mye takket være Demidov, som har styrt den bakre fireren. Individuelt er han et monster og kanskje ligaens beste til å forsvare seg.

5. Vadim Demidov - Brann
Demidov har fått kjeft i noen år etter at han kom tilbake fra proffeventyret, men denne sesong har han vært meget god. Han har styrt Brann-forsvaret med jernhånd. Demidov blir ikke enkel å erstatte for bergenserne.

4. Fredrik Midtsjø - RBK
En evighetsmaskin som blir bedre og bedre for hver eneste sesong. Vikariert litt på kanten i en periode, men er klart best som indreløper. Har et godt temposkifte med ball og kan passere motspillere og skape ubalanse.

3. Ghayas Zahid - Vålerenga
Enga har hatt en krisesesong, men Ghayas har vært et hederlig unntak. Den elegante offensive spilleren har vært involvert i 14 mål, og i tillegg vært kreativ og god i banespillet. Jeg tror faktisk Enga hadde rykket ned uten Ghayas.

2. William Troost-Ekong - FKH
En bauta i FKH forsvaret, og ligaens beste forsvarsspiller. Kaptein til tross for at han bare var leid inn for en sesong, det sier litt om personligheten. Kompromissløs i forsvarsspillet og en leder på banen

1. Mike Jensen - RBK
Har imponert Stort siden han ankom Trondheim, og vært RBKs viktigste spiller de siste sesongene. Høyt laveste nivå, og gjør så og si aldri en dårlig kamp. Stor løpskraft og kommer ofte inn i boksen hos motstanderne. 12 målpoeng og i tillegg bidrar han med å skape opp rom for medspillerne. Alt i alt er Jensen ligaens beste spiller.

 


 

 

 

31 kommentarer

Bare Per

15.11.2016 kl.17:07

Dette her blir jo bare fullstendig feil. Greit nok at Mike Jensen er på topp, men like mange Brann-spillere som RBK-spillere på topp 10??? Og en VIF-spiller foran alle i RBK utenom Jensen?? Nei, dette skjønner jeg bare lite og ingenting av. Alle de 10 første plassene kunne godt tilhørt hele Norges Rosenborg, det ville reflektert Tippeligatabellen bedre.

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:11

Bare Per: :-), Da er det vel LAGET RBK som vært gode, viktigst av alt det

Håkon

15.11.2016 kl.18:42

Haris er vell FKH spiller??

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:11

Håkon: Skrivefeil av meg, rettet opp. Takk

Daniel

15.11.2016 kl.18:43

Haris Hajradinovic spiller for FK Haugesund...

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:11

Daniel: Skrivefeil av meg, rettet opp. Takk

Yahooo

15.11.2016 kl.20:05

Ka med Pål Andre Helland og Jørgen Skjelsvik? Rosenborg har hatt en surveren sesong men bare 3 spillera på topp 10 ?

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:10

Yahooo: Helland har hatt en svak sesong og Skjelvik synes jeg vært for ujevn. Konradsen burde vært med

TE

15.11.2016 kl.20:16

Hva skjer med Troost-Ekong, forsvinner han eller har kommer FKH til å prøve å hente han permanent?? Fantastisk spiller å ha på laget sitt.

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:09

TE: Gent forlenget vel avtalen med han nettopp, så tvilsomt om han blir FKH -spiller

Petter

15.11.2016 kl.21:12

Hva med Anders Konradsen og Muhamed Keita?

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:09

Petter: Konradsen vurderte jeg lenge, og kanskje burde han vært med. Mulig han har røk pga RBK hadde så mange med. Synes også han spiller i feil rolle.
Keita vurderte jeg ikke, han synes jeg vært direkte svak

Ole

15.11.2016 kl.21:26

Morsomt at spilleren som ene og alene sikret AaFK plassen, Edwin Gyasi, ikke er med på listen. Fotball engasjerer :)

Joacim Jonsson

15.11.2016 kl.22:12

Ole: Vurderte han også, men synes han hatt en ujevn sesong. Men fullt mulig jeg tatt feil her

Fredrik

15.11.2016 kl.23:04

Hvordan kan du droppe å ta med Fredrik Nordkvelle? Han ble kåret til årets spiller av Oddrane, og har generelt levert stabilt godt hele sesongen.

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.10:24

Fredrik: Synes han vært ujevn i år, og ikke i nærheten av fjoråret. Startet bra, men har falt i prestasjoner

Rune.

15.11.2016 kl.23:29

Du kan jammen ikke ha sett mange ODD kamper denne sesongen. Fredrik Nordkvelle er ikke med på listen. Da blei det plutselig litt Useriøst.Enese Rafik som er i nærheten når han spiller.

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.10:23

Rune.: Nordkvelle synes eg vært svært ujevn denne sesong. God i fjor, middels i år synes jeg

Einar

16.11.2016 kl.07:50

Du kan da ikke mene at Bentley har vært Odds beste spiller i årets sesong? Han har til tider vært direkte svak. Skienslagets beste utespiller har utvilsom vært den målfarlige backen Mr. Espen Ruud.

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.10:23

Einar: Bentley var klart best på våren, litt svakere i høst etter at overgangen til FC Sheriff brøt sammen. Men alt i alt mener jeg han er viktig

Fredrik

16.11.2016 kl.08:24

Helt uenig syntes det burde være noen Tromsø spillere der siden Meling er der å han suger

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.10:22

Fredrik: Nevn gjerne en fra Tromsø. Synes ikke noen der spilt opp mot sitt potensial

Bjørn

16.11.2016 kl.11:12

Sivert Heltne Nilsen? Har hatt tur et par kamper, men har stort sett vært et uromoment i egne rekker. Idiotisk spillerfigur med en sytete væremåte og mange elendige involveringer.

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.11:50

Bjørn: Vært ekstremt viktig for Brann denne sesongen

Kjetil

16.11.2016 kl.11:14

Christophe Charles Steven René Psyché - kanskje den beste midtstopparen i 2016.

Bjørn

16.11.2016 kl.12:08

Joacim, det har han da absolutt ikke vært. Jeg har da virkelig fått med meg de fleste kampene, og stort sett har han hatt en negativ innvirkning med sine utbrudd og barnslige reaksjoner på banen.

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.12:16

Bjørn: Da har vi delte meninger her. Og vet han internt er oppfattet som ekstremt viktig

Mats

16.11.2016 kl.12:33

Hva med en Fitim Azemi som scoret 11 mål for et lag som rykket ned?

Joacim Jonsson

16.11.2016 kl.13:00

Mats: Han er jo med på listen, enn om kanskje litt langt ned

Einar

16.11.2016 kl.12:48

Enig at Bentley var bedre i vår. 7 mål og 5 assist totalt. Ruud 5 mål og 8 assist - som back. Imponerende i en dessverre svak liga.Ruud leverer alltid og er et viktig angrepsvåpen for laget fra Ibsens by. Enig med deg;ingen har fremhevet seg i Tromsø. Tror kanskje De Lanley hadde vært hadde han ikke fått ødelagt så mye av sesongen ?

Anders Karlsen

17.11.2016 kl.12:42

Undrer over hvorfor ikke Ghayas Zahid kommer først på denne lista!! Desidert beste spellar i Tippeligaen!!

Skriv en ny kommentar