hits

Selvsagt har ikke Høgmo trukket seg selv.

kommentarer 2 kommentarer


Det fremgår fra dagens pressekonferanse at Per Mathias Høgmo har trukket seg selv fra vervet som norsk landslagssjef, men at han samtidig får 4.2 millioner i etterlønn. Det harmonerer ikke og er garantert ikke hele sannheten. En trener som trekker seg selv har ingen rettigheter til etterlønn.

Det er vanlig kutyme at en treneravtale inneholder en kompensasjon hvis vedkommende får sparken. Normalt handler det om 6-12 måneders etterlønn for tort og svie. Når treneren får sparken er da slike ting  allerede regulert, og prosessen enkel. Har klubben eller forbundet i dette fall ikke en slik paragraf i avtalen, vil treneren ha rettigheter på lønn ut kontraktstiden.
Jeg nekter dog å tro at NFF vært så amatørmessige at de ikke har en slik paragraf.

Jeg har selv vært involvert i begge scenarier. En gang da dette vært regulert i avtalen og personen fått sin etterlønn. En annen gang da personen sagt opp selv og da ikke hatt noen rettigheter.
 

Det er også vanlig kutyme og ren høflighet at man ikke skal dra hverandre ned i "søla". Derfor er det slik at den som får gå fra sin tjeneste ofte kan diktere hvordan avslutningen skal bli i det offentlige rom. Det betyr at skilsmissene ser mange ganger bedre ut enn hva de egentlig er.
 

Så det vi kan være klare på at i dette fallet har Høgmo ikke trukket seg selv. Da hadde ikke Norges fotballforbund hatt noen forpliktelser ovenfor han

Det er to scenarier i denne casen:
1. Forbundet har gitt Høgmo sparken, men han får selv diktere hvordan pressemeldingen skal være.

2. Per Mathias har gått til forbundet og gitt beskjed at han går hvis han får den etterlønn som var regulert i avtalen.

Høgmo er en oppadgående person og jeg tror at scenario nr.2 er det som vært brukt i dette fallet.
 

2 kommentarer

Torkel

16.11.2016 kl.14:02

Hvis Høgmo hadde trukket seg selv,så hadde han selvfølgelig ikke hatt rett til etterbetalingen han har fått.

Hain Péch

16.11.2016 kl.15:35

Æ e godt føchnøyd med kochsen kvaliken hach væcht. Den fochchige kvaliken va meget godt gjennomføcht, bache utuch fchatok oss muligheten te å spell i EM, men i åch hach vi dessvechche hadd my skada og chesultatan hach dechføch væcht noe vachiechandes. Men vi hadd en fin og oppløftandes seiech mot San Machino, så alt i alt hach æ valgt å tchækk mæ på topp. Og det e sjølsagt føchdi pchesset på spellechan hach blidd føch stocht. Akkuchat nu e æ sekkech på at landslaget e i de beste hendech, hain Nils Johan kjæm te å ta ovech sjøl innte videche, føch hain Pech Joach Hansen ovechtach så snacht hain hach fådd hain Båchd Wiggen på plass som assistent. Det love godt føchdi dem hach tænkt å føchtsett det spennandes pchosjektet som e satt i gang, æ hach fådd gode tebakemeldinga på at det ska føchsøkes nye fochmasjona i kvech kamp, føch eksempel med hain Pech Ciljan som back, hain Chuben som midtbaneankech og hain Machkus som spiss. Æ hach tel og med høcht chykta om at hain Chune kain væch aktuell i en offansiv posisjon så da kan kanskje hain Machtin få pchøv sæ som keepech. Så som dokk skjønn så blich det ikkje de stoche endchingan fcha kochsen det hach væcht nu.

Skriv en ny kommentar