hits

Slik har Tippeligaens sportssjefer utført jobben i 2016.

kommentarer 5 kommentarer


I denne bloggen har jeg kun bedømt sportssjefene ut fra hvordan de håndtert spillerlogistikken i 2016. For en sportsjef handler det ikke bare om å kjøpe smart, men også selge til høyest mulig pris.  

En sportssjefjobb er så mye bredere enn å bare kjøpe og selge spillere. Det er helt sikkert mange sportssjefer som har bidratt stort på andre områder i klubben utover logistikken, men her er det som sagt kun den som det er tatt hensyn til.

Aalesund, Molde, Viking, Start, Odd, Vålerenga og Bodø/Glimt har ikke noen sportssjef . I disse klubbene er det i stort sett trenerne som styrer med spillerlogistikken. Verdt å notere er at begge lagene som rykket ned er uten sportssjef.

TERNINGKASTENE

1- Feil mann på riktig plass

2- Underkjent

3- Godkjent

4- Bra

5- Meget bra

6- Outstanding

 6

Ingen av sportssjefene henter ut høyeste karakter
 

5

Håvard Flo - Sogndal
"Fingertoppskänsla" på Flo denne sesongen. Han har handlet ekstremt smart ut fra midlene som han hatt til rådighet og er nær en sekser på terningen. Så og si samtlige signeringer har satt preg på Sogndal. Gilbert Koomson har vært ligaens assistkonge. Jukka Raitala og Henrik Furebotn har vært bunnsolide. Duoen Martin Ramsland og Ole Amund Sveen er to av årets overraskelser i Tippeligaen. I tillegg har de solgt Petter Strand for en solid sum til Molde.
 

4

Thomas Berntsen - Sarpsborg 08
Berntsen har vist seg som en mester på det norske markedet, og har få overmenn der. Har nok hatt enda bedre år enn 2016, enn om Jakob Glesnes var et funn. Når det gjelder utenlandske signeringer har treffsikkerheten variert mer. Henri Toivomäki og Kristinn Jónsson som begge ble signert på lengre avtaler har vært direkte svake. Bosetti som kom på lån lyktes heller ikke. Matti Lund Nilsen og Jonas Lindberg er derimot i den andre enden av skalaen, og har satt sitt preg på Sarpsborg.  Salgene av Kristoffer Tokstad og Jakob Glesnes for en samlet sum av åtte millioner er et mesterlig håndverk. Dette var spillere Berntsen mer eller mindre hentet gratis. Alt i alt har Berntsen vært en av de som håndtert vinduene best.
 

3

Jostein Flo - Godset
Slo på stortromma i sommer og hentet Andreas Ulland Andersen, Kristoffer Tokstad og Jacob Glesnes. Samlet prislapp på dem var nesten 10 millioner. Enn om det ble brukt ekstreme penger så synes jeg kjøpene er fornuftige. Gode, unge norske spillere med potensial til å videreutvikles. Signeringene før sesongen var blandet drops. Parr har vært solid og Høiland har man fått som forventet av. Junior har derimot vært meget svak. Samlet synes jeg de håndtert vinduene fullt godkjent, men spillet på banen har  derimot vært katastrofe for drammenserne. 

Svein Morten Johansen - Tromsø IL
Thomas Lehne Olsen har vært et godt kjøp og Ulrik Yttergård Jensen er en mann for fremtiden. Keeper Filip Loncaric har vært godkjent i buret og Sofien Moussa har overrasket meg positivt, enn om han ikke vært noen åpenbaring. Aron Sigurdarson har skuffet ut fra forventningene, men er spennende på sikt. Svenske Jens Jacobsson var en uforståelig henting.

Stig Inge Bjørnebye - RBK
RBK har midler som ingen annet lag i norsk fotball, men det betyr ikke at det er garantier for gode overganger. Alt i alt så synes jeg dog RBK handlet godkjent. Gudmundur Thórarinsson har vært en perfekt backup sentralt på midtbanen, Alex Gersbach er en fremtidsspiller og Christian Gytkjær ble toppscorer i ligaen. Mush Bakenga har vært godkjent i høst, enn om jeg ikke synes han passer til systemtet. Elba Rashani har ikke vært noen suksess og Pavel Londak var en merkelig henting. Jeg ønsker dog at RBK signerer en eller to storfisker slik at de kan bli en faktor i Europa igjen. Med midlene de har til rådighet så mener jeg det bør finnes muligheter til det

 


2

Torgeir Bjarmann - Lillestrøm
Hadde et meget svakt vindu på våren, med noen alibikjøp som ikke var i nærheten av å holde nivået. Det var også en av grunnene til den svake prestasjonen i starten av serien. Høstens vindu har vært bedre og spørsmålet er om ikke Bjarmann hentet nok en god Nigerianer. Ifeaneyi Matthew har sett ekstremt spennende ut og kan ha bli en gullgruve. Gary Martin har også vært nyttig siden han kom fra Island.  Tomás Malec har som forventet vært statisk og svak.


Rune Soltvedt - Brann
Til tross for en ekstremt god sesong har ikke Brann herjet på markedet. Mads Hvilsom, Dani Hatakka, Torgeir Børven og Remi Johansen får alle regnes som mislykkede kjøp. Deyver Vega er helt i den andre enden av skalaen, han ser ekstremt spennende ut, og får han være frisk neste sesong så har Brann et sparekapital der. Daniel Braaten er en annen positiv nykommer. Gilli Rólantsson har vært helt grei.

 

Inge André Olsen - Stabæk
Har vært en magiker de siste sesongene på overgangsmarkedet, og en sterkt bidragende årsak til at klubben etablert seg i Tippeligaen. Denne sesongen har ikke Olsen vært like skarp. Verken Ohi Omojiuanfo eller Muhamed Keita har slått til ut fra forventningene. Mynor Escoe var en sjansing fra Costa Rica som ikke innfridd, og Agon Mehmeti har vært direkte svak. Magikeren Alanzinho er heller ikke på samme nivå som for en 7-8 år siden. Moussa Njie og Marcus Nilsson har vært klart godkjente, men det holder ikke til mer enn en toer på terningen

 

Jostein Grindhaug - FKH
"Höga berg och djupa dalar" kan man beskrive FKHs overgangsvinduer med, men mest "djupa dalar". Klassesignering i Hajradinovic, men også en god del fiaskoer som Kwame Karikari, Nemanja Tubic, Derrick Mensah,  Antohny Izuchukwu og Ibrahim Shuaibi. Ser man på samtlige utenlandske signeringer så virker som Grindhaug trukket lodd av dem som var ledig på Transfermarkt. . Ellers er det norske spillerne Liban Abdi, Sondre Tronstad, Roy Miljeteig og spesielt bosniske Hajdarinovic som gjør at Grindhaug hanker seg opp på en toer.

 


 


 
 


 

5 kommentarer

tta

20.11.2016 kl.10:36

Her var det bare 9 manglet noen vel

Tore

20.11.2016 kl.10:51

Andreas Ulland Andersen, Vard?

Rosenborg har vell signert en keeper til fra USA?

20.11.2016 kl.10:57

Eirik Ulland Andersen*

Ikke storebroren Andreas ;)

EHE

20.11.2016 kl.15:01

Nå er det å være sportssjef mer enn å kjøpe og selge spillere.Rune Soltvedt tok over som sportssjef da Brann lå med brukket rygg. Han sto bak ansettelse av Lars Arne Nilsen og har vært en viktig støttespiller for "årets trener" i tippeligaen. Gode resultater er som oftest et resultat av målrettet arbeid fra mange som jobber godt sammen. Det blir derfor tåpelig å ikke gi sportssjefen en del av æren for resultatene Brann har oppnådd denne sesongen.

Anton Newitt

08.12.2016 kl.11:54

Hej!

Mitt namn är Anton Newitt, och jag har lanserat en ny hemsida www.allefotballturer.no där besökarna kan jämför olika resealternativ från olika resebyråer.

Tänkte höra med dig om du kan tänka dig att skriva ett inlägg om den på din blogg?

Alternativt om vi kan hitta något annat samarbete?

Allt gott

Anton Newitt

mightyfindab@gmail.com

+46760100312

Allefotballturer.no

Skriv en ny kommentar