hits

De ti beste signeringene i Eliteserien

Eliteseriepremieren nærmer seg med stormskritt og flere av klubbene har vært aktive på overgangsmarkedet. Ser vi til Sverige og  Allsvenskan så har de gjort noen store signalkjøp som øker attraksjonsverdien av serien. Der er blant annet Kim Källström, Kristoffer Olssson, Simon Thern og Jiloan Hamad hentet inn, sammenlignet med disse blir de norske signeringene  "mellanmjölk".

Jeg mener uansett disse ti er de beste signeringene til nå i vinduet.

10. Milan Jevtovic - RBK
Riktignok kun lån i vente på at De Lanlay skal bli frisk, men en trygg signering av RBK. Jevtovic vil på et lag som har ballen mer, få vist sine egenskaper offensivt.

9. Steffen Ernemann - Viking
Kanskje ikke det mest eksotiske kjøpet og null salgsverdi, men Ernemann er en leder, og det trenger dette Viking-laget. Smart signering av Burchnall.

8. Vegar Eggen Hedenstad - RBK
Erstatte Jonas Svensson i RBK er en utakknemlig oppgave. Hedenstad holder heller ikke samme nivå som Svensson, men er uansett et godt kjøp av RBK.  Han var meget god i Stabæk, spørsmålet er hvor mye av det han mistet i Tyskland. Han har kun spilt et 50-tall kamper på 5år.

7. Bruno Leite - FK Haugesund
Leite har vært en "snakkis" i mange år, men merkelig nok har ingen Oslo-klubber snappet han opp. Lysende teknikk og bra driv med ballen, i tillegg har han en herlig mentalitet og er meget hardt arbeidende. Det kan vise seg at FK Haugesund gjort et kupp her på sikt.

6. Kristoffer Zachariassen - Sarpsborg 08
Spørsmålet er om ikke Berntsen gjort nok et fynd fra lavere divisjoner i Norge. I fjor slo Sigurd Rosted og Jacob Glesnes igjennom, i år kan det være Zachariassens tur.  Han er en løpsmaskin med gode ferdigheter som vil passe bra inn i 08s spillestil. Smart signering av 08.


5. Pontus Engblom - Strømsgodset

Engblom lyktes ikke i FK Haugesund, den gangen i meget tøff konkurranse. Han får en ny sjanse i Godset og kommer til en spillestil som passer ham meget godt. Hurtige og målfarlige Engblom kan vise seg som et meget godt kjøp

4. Henning Hauger - Strømsgodset
Hauger er tilbake i Norge etter proffopphold i Tyskland og Sverige .  Her får Godset inn en spiller med lederegenskaper. Pasningssikre Hauger vil bli den stabilisator Godset savnet i fjor og med sine pasningsferdigheter vil han bli en av ligaens beste i den posisjonen.

3. Vito Wormgoor - Brann
Kom til Aalesund mitt i sesongen i fjor og viste seg være en meget god stopper. Svært robust i duellspillet, men også gode ferdigheter. Etter at Demidov forsvant måtte Brann ha inn en ny leder. Wormgoor kan meget vel vise seg å være den riktige mannen.
 

2. Birger Meling - RBK
Stabæk ønsket å selge til utlandet, men til slutt ble det RBK på Meling. Anvendelig spiller som kan spille sentralt på midten, men også langs hele venstresiden. Jeg mener han har størst potensial som venstreback, og her har Haitam Aleesami en utfordrer på landslaget.


1. Óttar Magnús Karlsson - Molde
Dette er en spiller jeg er meget spent på foran årets sesong. Til tross for sin unge alder har han alle muligheter til å slå igjennom allerede denne sesongen.  Er til tross for sin størrelse svært bevegelig. Dyktig å linke opp med medspillere og god i boksen. Både etter bakken og i lufta. Smart kjøp og en spiller Molde garantert vil få nytte av

24 kommentarer

Lurer litt på en signering, Joachim. Nemlig Martin Broberg. Jeg sier ikke at han skal være på den listen din, men lurer litt på hvor god han egentlig er. Har han mulighet til å benke Nordkvelle eller Samuelsen tror du?

Fredrik: Har potensial, men vært veldig ujevn til nå i karrieren. Kun en ordentlig god sesong. Vil se han mer stabil først.

Tidlig å komme med dette allerede nå, mens støvsugeren på Brakka fortsatt står i hvilemodus. Heldigvis vil den slås på full styrke og rettes mot andre klubber med gode spillere før det norske overgangsvinduet stenger. Det blir nok sugd inn noen gode norske spillere til lokomotivet i norsk fotball ganske snart, det skal i hvert fall ikke stå på pengene! Dem er det mer enn nok av. Blir nok et mer overlegent gull enn i fjor.

Hvorfor blir dette "mellanmjölk" sammenlignet med de svenske signeringene?

Källström er over toppen. Thern og Hamad har varmet benk i flere sesonger for relativt middelmådige klubber. Olsson fikk vel knapt spille for FCM (!).

MG: Sterke merkevarenavn i Sverige. Vil gjøre ligaen mer attarktiv. Källström fortsatt klasse

Bruno Leite virker for treg på tippeliga nivået. Sett han på trening. Utrent sammenlignet med andre FKH spillere. Teknikk, men for treg med og uten ball.

Tror han må ned et hakk til 1.div

Oddi: Skal bli spennende å se, delte meninger rundt han.

Hva tenker du om signeringen av Slobodan Vuk? Langt unna en liste som dette?

GJI: Ser bedre ut en Moussa og meget god avslutter. Men usikker ifht tempo/bevegelighet

Savner Ringstad og Sivodedov fra Godset på denne lista.

Tomtom: Begge i nærheten, men er usikker på dem. Ringstad nærmest

Hva med Marius Lundemo, han kom jo gratis og var stort sett den beste på LSK i sine første 2 sesonger. Var noe skadeplaget i fjor. Førstevalget i 3 år, og er kun 22 år nå, stort potensiale, kan bli kanon på et lag som ikke forsvarer seg. Rundt 190 cm også, så nyttig på dødsball.

tamtam: Fotball er ferskvare, en stund siden han presterte. Faktisk veldig usikker på den signeringen

Hva tror du om Valmir Berisha? Kan han bli en success i ES på sikt?

Olav: Det er en spiller jeg personligen ikke har tro på.

Leite har trent med VIF flere ganger de siste åra, så håper VIF vet hva de gjør.Men nå har ikke talentfulle midtbanespillere vært en mangelvare i VIF.

Ziggy: Sant det, en posisjon de hatt flere gode unge spillere over tid

Tippeligaen er dessverre ikke "mellanmjølk", men derimot "lett skummetmelk."

Erik Jørgensen

Erik Jørgensen

Hva tror du om signeringene til KBK?

Er selv spent på om Benjamin Stokke kan utvikle seg videre fra årets spiller i Levanger i fjor, og om Christoffer Aasbak sin venstrefot fortsetter å levere presise innlegg og cornere. Og selvfølgelig Nikita Baranov som etter rapportene holder høy tippeligaklasse.

Erik Jørgensen: Synes vel egentlig KBK hentet fornuftig ut fra situasjonen. Viktig for dem å fortsette med den kontiniutet som vært nøkkelen for dem

Hva med Mats Haakenstad til LSK? Hva tenker du om han?

Otto: En helt grei troppspiller som vil bli nyttig for dem.

Jeg vil hevde at hvis du treffer med Leithe, Jokke så dokumenterre du igjen hvilken peil du har få se "gull"

For greia med Leithe er at han har vært en snakkis, men mange har filosofien at selv om han har dominert i 2.div så er det samtidig hans toppnivå.

Det hadde også vært interessant å vite hva Jokke mener om Engas's Horn Myhre.

Det hadde vært interessant om du Jokke hadde foretatt en slags topp 10 liste av spillere i junioralder som du tror får gjennombrudd i løveserien i år.

Og til slutt: Hvis Discovery-pampene har ørlite rotasjon mellom øra, så burde du Jokke vært en sentral del av deres fotballdekning. For som kjent, hvem som helst kan kalle seg fotballekspert. Men for å VÆRE fotballekspert så bør man kunne se at det er viss sammenheng mellom det eksperten formidler og det som skjer

Skriv en ny kommentar