hits

På det området når ikke Eidur Gudjohnsen til Bendtners ankler..

Mannen som skulle få Zlatan Ibrahimovic til å abdisere fra Nordens fotballtrone signerte i går kveld for Rosenborg.  Han kom aldri i nærheten av Ibrahimovic, men ingen skal si at det vært stille rundt Bendtner under hans karriere til nå. Dessverre mer kantet av skandaler ved siden av fotballen.  Overgangen slo ned som en bombe i norsk presse og omtales som den største i moderne tid til en norsk klubb.

Karrieremessig er dette det smarteste valget Nicklas Bendtner noensinne gjort. Han har hatt flere magre år på banen, og karrieren har gått rett nedover. Mange har ment at Niklas Bendtners tid på toppnivå er over. Kanskje er det slik, men skal han på en eller annen måte få liv i karrieren igjen så er RBK det riktige valget. Han kommer til en klubb som per dags dato er bedre enn de andre i Tippeligaen. Et lag som styrer kampene og kommer til ekstremt mange målsituasjoner. Det må være en gave å få spille spiss for Rosenborg.  Jeg vil påstå at det finnes over ti spisser rundt om i Tippeligaen som hadde blitt toppscorer hvis de fått spille 30 kamper for RBK. Bendtner er selvsagt ikke noe unntak. En middels Bendtner vil score nærmere 20 mål, en god Bendtner vil nærme seg 30. Jeg vil nesten garantere at Bendtner vil ta RBKs straffespark også. Vi skal huske på at RBK fortsatt har et godt navn ute i Europa og er Norges i særklasse største eksportør av spillere til større klubber. RBK vil i tillegg være et perfekt springbrett for Bendtner

Det har vært mange spillere i Tippeligaen som vært bedre enn Niklas Bendtner, flere med større karriere, men jeg vil hevde at det aldri vært en større profil enn dansken. Vi opplevde i fjor at Eidur Gudjohnsen kom til Molde, en spiller som prestert i flere av verdens beste klubber og har en karriere få i Norden har vært i nærheten av. Det er ikke tvil om at Niklas Bendtner aldri får oppleve i nærheten av noe av hva Eidur opplevd. Men vi fikk  i går kveld svar på sosiale medier hvilken av de to overgangene som skapt mest liv å røre. Eidur når ikke Bendtner til anklene på det området. 

 

Spillere som  Ronny Johnsen, Tore Andre Flo og John Arne Riise er også store navn som kommet tilbake til norsk fotball etter fremgangsrike karrierer. Synonymt for alle disse er at de vært i en alder da karrieren vært på hell og de ikke har vært i nærheten av det nivået som de en gang var på. Niklas Bendtner er i en alder da det fysiske tilsier at en fotballspiller burde være på topp. Han har normalt flere gode år kvar på banen

 

Dette er en gave til Discovery som skal dekke produktet. Eliteserien har fått en større profil enn hva Jan-Erik Aalbu (sportsdirektør Discovery) noensinne våget drømme om. Bendtner er også en gave til de andre lagene. Han er en spiller som vil trekke til seg publikum på de fleste arenaer og øke den generelle interessen for produktet. Norsk media har fått en ny kjæledegge og RBK har vist at de mener alvor med sine Champions League planer.

8 kommentarer

Morten Gamst Pedersen var vel en helt OK spiller i PL?

Emil Gauslaa: Helt klart, Steffen Iversen også, men ingen med samme totalpakke som Bendtner

Med denne superstjernen på plass tror jeg ikke Rosenborg kommer til å avgi ett eneste poeng i årets sesong. Og det bør minst bli kvartfinale i Champions League også, jeg bare nevner det.

Som Arsenal-supporter langt over snittet, gleder det mitt hjerte vanvittig å kunne oppleve en slik profil i norsk liga. Helt sikkert at det ikke er 1. april??

Jeg syns du har gjentatt gang på gang at form er ferskvare? Er det virkelig slik at en spiller som er for dårlig for nivå 2 i England skal gjøre det noe bedre enn de midtspissene som har vært i Rosenborg?

For meg høres det bare fryktelig dyrt ut, det skal ekstremt mye til for at ikke midtspissen i Rosenborg scorer 15 mål i løpet av sesongen så hvor mange ekstra mål må han score for å være verd de 4-5-6 millionene ekstra som det koster RBK i året?

Kan han skyte de til Champions League er det greit nok, men det er jo ingenting i prestasjonene de siste 4-5 sesongene som tyder på at han har det nivået inne lengre.

Æ e så enig, så enig. Dæm ainner spælleran du nævn e itj nær n'Bejndtner i nivvå, og det e no bærre så det e, det. Og æ må sei at æ savn n'Bille og det angasjemanget som hain hadd, mejn nå få vi ein spællar som hi det samm' tæmperamanget og som i tellægg te og med e beir. Så det e ein gladsak fer aill, både fer Troillongan og fer norsk fotbaill. Og som n'Pær før mæ sa, det bli itj nå'n som ta poæng fra Troillongan i år. Å hei og hei og hei og håå-ååååååååååå!

Fredrik Fredriksen

Fredrik Fredriksen

Det eneste Bendtner er kjent for er jo at han selv har trodd han er mye bedre enn hva han noengang har vært. Om du sammenligner hva Bendtner har gjort i f.eks Nottingham så ser du at han ikke scorer en brøkdel av hva Stefan Johansen gjør nå i Fulham. Han har aldri hatt et godt scoringssnitt selv i store klubber som dominerer sine kamper. Han har et scoringssnitt på 20,6% i sin klubbkarriere! I RBK kan du sette hvilken som helst spiller på topp og han ser bra ut da de ikke har motstand i det hele tatt. Bare se hva Søderlund presterer når han kommer til den franske ligaen som ikke er spesielt sterk. Hvordan skal en spiller som aldri har prestert i CL greie å få et dårligere lag i RBK dit? Fullstendig bortkastede penger.

Jeg tror det er vanskelig å vurdere Bendtner. På den ene siden er det trolig at han kommer til å score mye mål. Men som spiss for RBK, SÅ har du store sjanser for det uavhengig om du er Bendtner eller ikke.

Men jeg tror ikke at Bendtner blir den fotballguden som enkelte RBK'ere drømmer om.

Og er det noe som kjennetegner Bendtner så er det at han har kommet i klammeri hvor han enn har vært. Og der jeg tror Bendtner kan bli en skuffelse er i spill til Europa. For Bendtner 2 mål på 14 kamper er det vel, tror jeg ikke skremmer mange klubber i Europa

Skriv en ny kommentar